در این مقاله چه مطالبی را می خوانید ...
میناکاری روی مس
میناکاری روی فلز در اصفهان از هنرهای شناخته شده و ارزشمند کشورمان بشمار می رود. اساتید مینای نقاشی روی فلز مس آثار بسیار زیبایی را از خود بجای گذاشته اند. میناکاری روی مس ،میناکاری روی طلا و سایر فلزات به شکل های مختلف انجام می گردد.
خرید میناکاری اصفهان نه تنها برای زیبای فضای دکوری استفاده می گردد، بلکه می توان از آنها به عنوان محصولات زیبای صنایع دستی بصورت کاربردی ،بهره برد. آموزش میناکاری روی فلزات کمی با یکدیگر متفاوت است و البته نقاط مشترکی هم دارد که توسط اساتید هر حوزه آموزش داده می شود.
تنوع کیفیت محصولات باعث شده تا قیمت میناکاری روی فلز هم با توجه به هر کارگاه متفاوت باشد. شما می توانید قیمت جدیدترین انواع مدل های بشقاب و ظروف میناکاری را از سایت فروشگاه صنایع دستی اصفهان مشاهده نمائید.
تماس با واحد فروش: ۰۹۰۱۹۲۷۷۵۱۲
هنر میناکاری روی مس اصفهان
خرید آنلاین انواع ظروف میناکاری روی مس برای مشتریان گرامی از سراسر کشور در نظر گرفته شده است. مجموعه عکس میناکاری روی فلز مس برای مشتریان تهیه شده تا با آسودگی انتخاب مطمئنی داشته باشند.
شما می توانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن فروشگاه صنایع دستی اصفهان، انواع میناکاری روی فلز مس را مشاهده و بهترین آنها را با توجه به سلیقه خود انتخاب کنید.
هنر میناکاری روی مس فلز قیمت مشخصی نداشته و ارزش آن با توجه به ظرافت ، کیفیت و کار انجام شده بر روی آن برآورد می گردد.
مینای نقاشی روی فلز
میناکاری روی فلز تاریخی به قدمت بیش از ۵۰۰۰ سال دارد زمانی که برای تزئین فلزاتی مثل طلا و نقره استفاده می شد. روش هایی که برای انجام هنر میناکاری روی فلز استفاده شده در طول زمان تغییرات اساسی پیدا کرده و امروزه عمدتا روش میناکاری نقاشی رواج زیادی به خصوص در شهر اصفهان دارد.
این مقاله به بررسی کامل این هنر زیبا و اصیل ایرانی پرداخته است.میناکاری روی فلز یکی از زیباترین و قدیمی ترین صنایع دستی ایران با قدمت بیش از ۵ هزار سال است که نسل به نسل در طی دوران های مختلف تغییرات زیادی به خود دیده است.
تعریف هنری میناکاری را می توان اینطور بیان کرد که میناکاری روی فلز به هنر تزئین کردن فلزات (موضوع مورد بحث ما) و البته شیشه، سرامیک و سفال با مواد رنگی معدنی و شیمیایی و لعاب سفید رنگ شفاف گفته می شود که در نهایت با طرح و نقوش مختلف به زیباسازی آن می پردازند.
ایران از لحاظ صنایع دستی بسیار غنی است و آثار هنری مختلف مخصوصا صنایع دستی که روی فلزات پیاده سازی می شوند در سراسر ایران محبوبیت و شهرت دارند. یکی از صنایع دستی ایران که مردمان دوران های مختلف از آن به عنوان یادگار فرهنگ، تمدن، پیشرفت هنری و ذوق نقاشی خود استفاده می کردند،
میناکاری، به طور خاص و ویژه، میناکاری روی فلز بوده است. البته در دوران معاصر کنونی نیز نقش قبلی خود را از دست نداده و تنها با سلیقه امروزی تناسب بیشتری پیدا کرده است.
میناکاری روی طلا
میناکاری روی فلزاتی مثل طلا و نقره نیز انجام می گیرد ولی این هنر بیشتر به شهرهای جنوبی مثل اهواز محدود شده و به طور حرفه ای جریان دارد. اما از لحاظ پیشینه و تاریخ، میناکاری جواهرآلات یا زیورآلات، اولین ظهور این هنر به حساب می آید.
از نمونه های میناکاری روی طلا در زمان های گذشته می توان به ۶ انگشتر طلای پیدا شده در قبرس مربوط به ۱۳ قرن قبل از میلاد مسیح (میناکاری مرصع)، ۱ جفت گوشواره طلا مربوط به دوران هخامنشیان در ۷ تا ۸ قرن قبل از میلاد مسیح و غیره اشاره کرد.
میناکاری روی فلز برنج هم از دوره سلجوقیان پا به عرصه ظهور گذاشت و رفته رفته توجه هنرمندان ایران را به سمت خود جلب کرد. میناکاری بر روی نقره هم در همین دوران شروع شد که نمونه مشهور آن سینی آلب ارسلان است که به دست استاد حسن الکاشانی ساخته شد.
نام او به خط کوفی بر روی آن حک شده و اکنون در موزه هنرهای زیبای بوستون قرار دارد.در رابطه با میناکاری روی فلز مقالات و مطالب زیادی نوشته شده اند و فروشگاه صنایع دستی اصفهان نیز تلاش کرده تا با نگارش مقاله های مختلف بتواند آگاهی بخشی بزرگی ایجاد کند
و علاقه مندان به این هنر زیبا و اصیل ایرانی مرجع مناسب و معتبری داشته باشند.در این بین، کتاب میناکاری روی فلز مونا اسلامی و پوپک رهنمون از انتشارات سمت که در سال ۱۳۹۶ به چاپ رسیده و ۴ بار متوالی تجدید چاپ شده منبع بسیار خوبی به شمار می رود.
کتاب میناکاری روی فلز
این کتاب منبع رسمی رشته صنایع دستی در مقطع لیسانس برای دانشجویان، دانشگاهیان و همچنین فرهنگیان و هنرمندان و اساتید میناکاری کشور می باشد.در این کتاب طلا شده تا به بررسی کامل میناکاری روی فلز مس، طلا و نقره پرداخته شود.
این کتاب در ۱۰۰ صفحه و ۶ فصل نگارش شده که فروشگاه صنایع دستی اصفهان توصیه می کند به عنوان مطلب تکمیلی میناکاری بر روی فلز در این مقاله و همچنین سایر مقالات، مطالعه نمایید.
انواع میناکاری روی فلز
میناکاری بر روی فلزات روش های مختلفی دارد که امروزه همه آنها به مثال قبل رایج نیستند. برخی از آنها منسوخ شده و برخی دیگر هم به شکل محدود انجام می شوند. در ادامه انواع روش میناکاری روی فلز را با توضیحاتی در حد مختصر و من باب آشنایی شما علاقه مندان بیان کرده ایم.
- مینای خانه بندی یا حجره بندی : در این روش مفتول های فلزی بر روی سطح کار با لحیم نقره، لحیم کاری شده و سپس فضای بین آنها با رنگ میناکاری پر می شود. برای اینکه مفتول های فلزی در حین حرارت دیدن در کوره سیاه و تیره نشوند، روی آنها را با یک لایه لعاب مینای بی رنگ یا شفاف می پوشانند. البته مقداری مفتول ها تغییر رنگ خواهند داد که با پولیش کاری پس از حرارت دادن رفع می شود. این روش در ایران منسوخ شده ولی هنوز در کشورهایی مثل چین، هند و روسیه که صنایع دستی میناکاری رواج دارد انجام می شود.
- مینای مرصع: در این روش ابتدا شیشه های مختلف رنگی را خرد کرده و حرارت می دهند تا دانه های یاقوتی شکل رنگی ایجاد شود. سپس این دانه ها را بر روی فلز مورد نظر به کمک رنگ لعاب و آب می چسبانند البته در نقاطی که دانه های یاقوتی رنگ متصل می شوند فقط فلز مس وجود دارد و لعاب کاری نمی شود. این هنر میناکاری اصفهان روی فلز نیز تقریبا منسوخ شده است. کاربرد این روش میناکاری برای تزئین ظروف چایخوری، غلاف شمشیر، حمایل و غیره کاربرد داشته است.
- مینای برجسته یا سه بعدی : در این نوع میناکاری نقوشی که مدنظر استاد میناکاری است بر روی شئ فلزی حکاکی می شود و یا اینکه با همکاری استاد قلمزنی، طرح و اشکال مختلف برجسته می گردند. فرق این نوع قلمزنی برای مینای برجسته با قلمزنی روی مس این است که اشکال برجسته شده زاویه باز و مایل نسبت به سطح دارند تا رنگ لعاب به خوبی بر روی طرح های مختلف قرار بگیرد.
مینای برجسته نوع دیگری هم به نام میناکاری دو پیوسته دارد که برای ساخت ظروف حجمی مثل کاسه بشقاب به کار می رود. سطح داخلی در این نوع میناکاری کاملا صاف و سطح بیرونی برجسته کاری شده است.
این دو سطح جداگانه ساخته می شوند و سپس به کمک لحیم نقره، لحیم کاری می گردند. این نوع میناکاری هنوز برای تزئین اماکن متبرکه کاربرد دارد. تعداد مراحل لعاب دادن و حرارت دهی در میناکاری روی فلز به روش برجسته مشابه با مینای نقاشی است که در ادامه این مطلب به طور مفصل آموزش خواهیم داد.
- مینای مشبک : این روش میناکاری روی فلز به مینای پنجره ای یا دورو شفاف هم شهرت دارد و بر روی فلزاتی مثل نقره و طلای مرغوب پیاده سازی می شود. این روش میناکاری برای تولید گوشواره و آویزهای طلای میناکاری شده مناسب است.
در این روش طرح روی فلز را سوراخ می کنند و اطراف آن را صیقل می دهند. سپس زیرکار و بست را که از جنس میکا انتخاب کرده اند به فلز آماده شده متصل می کنند (چون میکا به مینا نمی چسبد) و بر روی سه پایه می گذارند. مینا در روش میناکاری مشبک به شکل یک تکه و نه پودری، استفاده می شود.
رنگ مینا با پنس داخل سوراخ های طرح می رود و سپس به داخل کوره می برند. پس از مدت زمان مشخصی از کوره بیرون می آورند تا فضای خالی روی فلز مشخص گردد. این کار دوباره تکرار می شود تا سوراخ های طرح پر شوند و میکا را جدا کنند. در نهایت پشت و روی فلز را هم سطح کرده و با پولیش دستی آن را براق می کنند.
- مینای شکری : این روش میناکاری روی فلز مشابه با مینای نقاشی است با این تفاوت که لعاب استفاده شده رنگی است که پس از تثبیت در کوره با مداد سفید بر روی آن طراحی می شود.
- مینای نقاشی : این روش میناکاری، نوع رایجی است که امروزه در شهرهای مختلف ایران به ویژه اصفهان انجام می شود که در ادامه آن را آموزش می دهیم.
آموزش میناکاری روی فلز
میناکاری روی فلز به روش مینای نقاشی شامل چندین مرحله است که سعی می کنیم به شیوه ای مختصر توضیح دهیم.
- تهیه زیرساخت میناکاری : زیرساخت از فلز خالص یا آلیاژ فلزی با حداقل ضخامت ۰٫۸ میلیمتر است تا مقاومت کافی در برابر فشار کششی و خمشی، ترک برداشتن و پوسته پوسته شدن لعاب در برابر حرارت و همچنین امکان تثبیت کامل لعاب و زیباتر شدن طرح و نقوش وجود داشته باشد. ورقه یا زیرساخت به دو روش خم کاری و یا به کمک انواع چکش و انبر و سندان تهیه می شود.
- لعاب و رنگ میناکاری : لعاب میناکاری که معمولا سفید رنگ است به جز لعاب مورد استفاده در مینای شکری که رنگی است. لعاب مینا در اثر حرارت بالای کوره فرم سخت و محکمی به خود می گیرد. رنگ میناکاری مورد استفاده هم امروزه رنگ های فلزی و شیمیایی هستند که جای رنگ های گیاهی و معدنی سبک قدیم را گرفته اند. حلال رنگ مینا هم ترکیب مناسبی از صمغ عربی و گلیسیرین است.
- تمیز کردن زیرساخت : برای این است که لعاب مینا به خوبی به بدنه ظرف بچسبد که از سه ترکیب نمک و سرکه، جوهر گوگرد یا ترکیب صابون، الیاف فلزی، سمباده و آب نمک استفاده می شود.
- لعاب کاری : پس از آماده شدن لعاب به دو روش اسپری و یا دستی (غرقاب)، لعاب کاری انجام می شود.
- پخته شدن لعاب : بعد از اینکه لعاب خشک شد و گرد و غبار آن را پاک کردند، تا ۳ بار لعاب داخل کوره برده می شود تا به خوبی تثبیت گردد.
- انتقال طرح به لعاب : در این مرحله، طرح مورد نظر را از روی کاغذ و با شیوه ای خاص به بدنه ظرف منتقل می کنند.
- نقاشی و پخت آن : در این مرحله استاد میناکاری به نقاشی و پخت آن در کوره می پردازد.
- لعاب کاری نهایی : در مرحله آخر، سطح کار با لعاب شفاف پوشانده شده و دوباره داخل کوره می رود.
قیمت میناکاری روی فلز
ظروف میناکاری روی فلز بسیار متنوع هستند. معمولا ظروفی که با میناکاری روی مس ساخته می شوند شامل بشقاب، گلدان، شکلات خوری، چایخوری، شربت خوری، آینه و شمعدان، گلاب پاش، تابلوهای میناکاری شده با قاب خاتم اصل، هدایای تبلیغاتی و تندیس های مناسبی هستند.
قیمت میناکاری روی فلز بسته به ضخامت ورقه مس، هنر دست و ظرافت استادکار، برند میناکاری مثل برند میناکاری مرتضی اسماعیلی، کیفیت رنگ و لعاب به کار رفته و سایر عوامل تعیین می شود.
میناکاری روی فلز قیمت در شهرهای ایران دارد. فروشگاه صنایع دستی اصفهان با فراهم کردن امکان خرید اینترنتی صنایع دستی اصفهان علی الخصوص میناکاری روی فلز اصفهان، با ارسال به سراسر کشور آماده خدمات رسانی است.
فروش صنایع دستی میناکاری با قیمت بسیار مناسب انجام می پذیرد و مشتریان می توانند از بین انواع ظروف میناکاری که هر یک مدل و طرح های خاص خود را دارد، مناسب ترین گزینه را برای تزئین منزل یا محل کار خود خود انتخاب نمایند.
خرید صنایع دستی هدایای تبلیغاتی میناکاری روی فلز یا تندیس های مناسبتی برای سازمان و ارگان های خصوصی و دولتی مختلف کشور است که به شکل عمده به فروش می رسند. فروش عمده صنایع دستی میناکاری به شکل هدایای تبلیغاتی و تندیس های مختلف برای سازمان ها با تخفیف ویژه و امکان ثبت پلاک تجاری همراه است.
برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان همین حالا با همکاران ما تماس حاصل فرمایید.میناکاری روی فلز مس درجه یک و اعلی در اصفهان توسط بهترین هنرمندان تولید می گردد.
منبع : بازار مینا BazareMina.ir