در این مقاله چه مطالبی را می خوانید ...
صنایع دستی در اصفهان
صنایع دستی اصفهان شناخته شده ترین هنرهای دستی کشورمان است. امروزه خرید صنایع دستی اصفهان از هر کجای کشور بسادگی قابل انجام است. شناخته شده ترین هنرهای دستی اصفهان میناکاری اصفهان , فرش ، فیروزه کوبی , قلم زنی و … است.
فروش صنایع دستی اصفهان نه تنها در داخل کشور بلکه خارج از ایران نیز مورد استقبال قرار گرفته است. صنایع دستی هر کشور نشان دهنده ذوق سرشار مردم هر کشور و هنر پیشینیان آن کشور می باشد. از گذشته تا کنون و در دوره های مختلف از صنایع دستی اصفهان به عنوان پدیده ای بی نظیر یاد شده است.
برخی از محصولات صنایع دستی اصفهان عبارتند از:
- میناکاری اصفهان
- خاتم کاری اصفهان
- زری بافی و مخمل بافی
- قلمکاری اصفهان
- قلمزنی روی ظروف مس و نقره
- معرق چوب
- مسگری
- خاتم کاری روی مس
- قلمدان سازی
- ملیله سازی
- فیروزه کوبی
- منبت کاری
- مینیاتور و نگارگری
- گرهچینی و مشبک
- کاشی سازی
- سفالگری و سرامیک سازی
- گچ بری
- قالیبافی
- سکمه دوزی
زمانی که هنوز ماشین اختراع نشده بود و زمانی که به ندرت از آن استفاده می کردند صنایع دستی اصفهان بود که باعث شکوفایی استعداد مردم می شد. با مشاهده صنایع دستی هر قوم می توان به رتبه صنعتگری آن قوم پی برد. سایت صنایع دستی اصفهان برای معرفی انواع محصولات هنری نصف جهان فعالیت می کند.
تماس با واحد فروش: ۰۹۰۱۹۲۷۷۵۱۲
صنایع دستی اصفهان مجموعهای متنوع و بینظیر از هنرهای سنتی ایرانی است. معروف ترین صنایع دستی اصفهان خاتم کاری، میناکاری و سفره قلمکار است. اما اینها تنها چند نمونه از صنایع دستی اصفهان هستند.
خلاقیت و هنر هنرمندان اصفهانی دنیای بیپایانی از نقش و رنگ است که هر بینندهای را مجذوب خود میسازد. به همین دلیل بازار صنایع دستی اصفهان مرکز اصلی خرید سوغات اصفهان است.
اما به خاطر همین تنوع بسیار زیاد محصولات خرید از صنایع دستی اصفهان کار آسانی نیست. لذا ما در اینجا با گردآوری یک تحقیق در مورد صنایع دستی اصفهان تلاش میکنیم شما را برای خرید بهتر یاری کنیم.
اگر میخواهید بدانید صنایع دستی اصفهان چیست؟ قیمت صنایع دستی اصفهان در چه حدودی است؟ و اینکه آیا صنایع دستی اصفهان با قیمت مناسب نیز عرضه میشود یا خیر؟ با ما همراه باشید.
در اصفهان چه صنایع دستی وجود دارد؟
صنایع دستی اصفهان مجموعه کامل و رنگارنگی از هنرهای سنتی ایرانی است. شهر اصفهان یکی از شهرهای تاریخی ایران است که در طول زمان به پایتخت هنر ایران زمین تبدیل شده است.
هنرهای مختلفی از قبیل پارچه بافی، خاتم کاری، قلم کاری، نقاشی روی مس و سفال، قلمزنی، فیروزه کوبی و میناکاری در این شهر رواج دارد. زمینه کار در بخشی از صنایع دستی اصفهان مس، چوب و سایر فلزات ارزشمند و در بخشی دیگر پارچه است.
در نتیجه هر یک از این محصولات که از بهترین صنایع دستی اصفهان هستند ارزش بسیار زیادی دارند.
مهمترین هنرهای سنتی اصفهان عبارتند از:
خرید صنایع دستی اصفهان
از جمله صنابع دستی رایج در اصفهان می توان به و نساجی، زنجيره بافی، پولک دوزی، گلابتون دوزی، زرکشی، قالی بافی ، سيم کشی و … را نام برد. اوج شکوفایی و رونق صنایع دستی اصفهان نام برده در دوره سلطنت شاهان صفوی بود. در طی دوریه سلطنت شاهان قاجار به دلیل بی توجهی آن ها به این هنر صنایع دستی رونق خود را از دست داد و کمتر مورد استفاده قرار گرفت.
میناکاری اصفهان
میناکاری هنر نقاشی بر روی مس با رنگ غالب آبی آسمانی است. انواع ظروف مسی میناکاری از قبیل بشقاب و گلدان میناکاری ابتدا پرداخت شده و برای کار آماده میشوند.
پس از رنگآمیزی نیز لعاب کاری و قرارگیری کار درون کوره سبب تثبیت رنگها و جلوه درخشان کار میشود. میناکاری روی سفال از دیگر شاخههای این هنر جذاب و دوست داشتنی است.
خاتم کاری اصفهان
در هنر خاتم کاری با کنار هم قرار گرفتن قطعات بسیار کوچک چوب، استخوان یا فلز پوششی ظریف و هنرمندانه بر روی سطح اشیاء مختلف چوبی ایجاد میشود.
فروش صنایع دستی اصفهان
قالی بافی یکی از مهم ترین صنایع دستی اصفهان است. در دوره صفوی اصفهان به عنوان یکی از مراکز بزرگ قالی بافی شناخته شده بود. در شهر اصفهان کارگاه های بسیاری وجود دارد که به ساخت قالی های زر بافت مشغول هستند. تعداد زیادی از هنرمندان اصفهان در فتنه افغان از دست رفتند و به همین دلیل رونق صنایع دستی به شدت کاهش یافته بود.
اما پس از گذشت چند سال این صنعت دوباره رونق اولیه خود را بدست آورد. قالی بافی اصفهان در زمان قاجار مجددا احیا شد. اصفهان در طی جنگ جهانی اول یکی از بزرگترین مراکز تهیه قالیچه بود. بحران های اقتصادی پس از جنگ تاثیری در صنعت قالیبافی اصفهان نداشتند چرا که قالیچه های دست بافت اصفهانی با هزینه کمی در دسترس بودند.
رنگ های استفاده شده در قالی های اصفهان تنوع زیادی ندارد. هنرمندان اصفهانی در بافت قالی ها کمتر از رنگ های طبیعی استفاده می کنند و غالب رنگ های مصرفی آن ها معمولا از رنگ های شیمیایی دندانه ای است. صنایع دستی اصفهان تنوع بالایی داشته و ار این رو سلیقه های مختلف را پوشش می دهد.
سایت صنایع دستی اصفهان
علاقه مندان به هنرهای ایرانی می توانند از سایت صنایع دستی اصفهان بهترین ها را مشاهده کرده و سفارش دهند. مردم ساکن در روستاهای اطراف اصفهان کم و بیش در خانه های خود دار قالی دارند و قالی و قالچیه های دست بافت خود را با طرح های سنتی رایج اصفهان که عموما شاه عباسی هستند می بافند. اغلب رنگ های استفاده شده در این قالی ها اسپرک، گنده، روناس، قارا، پوشت گردو، پوست انار، و گیاهان دیگر می باشد.
قالیچه های بختیاری و قالی های جوشقان از جمله دیگر توابع اصفهان هستند که به هنر قالی بافی مشغول هستند. البته بیشتر در روستاهای چهارمحال بختیاری و شهرکرد قالیچه های بختیاری یافت می شود. قالیچه ها و قالی های جوشقان نیز که از زمان صفوی شهرت بسیاری داشته اند.صنایع دستی اصفهان را می توان به عنوان هدیه ایی ارزشمند در نظر گرفت.
قدمت قالی بافی در جوشقان به قبل از صفوی باز می گردد. اما در زمان حکومت شاه عباس صنعت قالی بافی این منطقه رونق بسیاری پیدا کرد. در دوره شاه عباس کارگاه های شاهی بسیاری به بافت قالی در جوشقان مشغول بودند. جوشقان یکی از توابع کاشان محسوب می شد. که در آنجا به بافت قالی های ریز بافت و دو پوده می پرداختند. موزه های بسیاری در آمریکا و اروپا هستند که تعداد زیادی قالی جوشقان در آن ها قرار دارد.
زری و مخمل بافی
یکی از رشته های صنایع دستی اصفهان زرباف است که با نام های زَربَفْت یا زَری بافی نیز از آن یاد می شود. در این هنر پارچه ای بسیار خاص و زیبا ساخته می شود. در بافت این پارچه گران بها ظرافت بسیاری نهفته است. پود این پارچه گران بها از ابرشم رنگی و تار آن از ابریشم خالص است.
در یکی از پود های این پارچه باید از نخ گلابتون استفاده کرد. نخ گلابتون در رنگ های نقره ای و طلایی وجود دارد. زربافت به عنوان نفیس ترین پارچه ایرانی شناخته می شود. که در گذشته از رونق بسیاری داشته است.
قلمکار اصفهان
یکی از معروف ترین صنایع دستی اصفهان قلمکار سازی است که از دوره مغول ها پدید آمده و صدها سال شهرت و رونق بسیار داشته است. ایرانیان در دوره مغول نقاشی روی پارچه و پارچه های قلمکاری را اختراع کردند تا نظر خوانین مغول را جلب کنند. این هنر در زمان مغول پیدایش یافت و در دوره صفوی توسعه و رونق یافت.
اوج شکوفایی هنر قلمکاری در دوره صفوی بود. و در دوره قاجار رونق آن کم و کمتر شد. در زمان حکومت شاه عباس پارچه های قلمکاری مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفتند و لباس های فاخر مردانه و زنانه از این پارچه تهیه می شدند. درباریان علاقه بسیاری به این پارچه ها داشتند و برای دوخت اکثر لباس های خود را از پارچه های اکليلی یا قلمکار استفاده می کردند.
در دوره شاه عباس در بازار قیصریه اصفهان حجره های مخصوصی برای تهیه پارچه لباس درباریان وجود داشت. قواره های پارچه قلمکار که در آن زمان دلگه نامیده می شد از این حجره ها تهیه می شدند.امتیازات ویژه ای که رضا شاه برای هنرمندان و صنعتگران به خصوص صنعتگران قلمکار در نظر گرفته بود سبب شد تا صنعت قلم زنی رونق خود را دوباره بدست آورد.
برخی از استادان قلمکاری به کمک یکدیگر شرکت تولید قلمکاری تاسیس کرده اند از موسسان این شرکت می توان : حاج محمدرضا و حاج محمد تقی اخوان چيت ساز، مثل شيخ حريری مشهدی، برادران بيرجندی، عبدالخالق، و شيخ بهايی را نام برد. قیمت صنایع دستی اصفهان ارزان و خرید آن بسادگی انجام می گردد.
قلمکار سازی
یکی از حرفه های مشهور و معروف اصفهان که طی سال ها شهرت جهانی داشته قلمکار سازي می باشد. در دوره مغول ها نقاشی روی پارچه و قلمکاری در ایران پدید آمد.
اما اوج شکوفایی و رونق این هنر در دوره صفوی بود. اصفهان که در زمان صفوی پایتخت ایران بود. به مرکزی برای گردهمایی صنعتگران و هنرمندان سرتاسر ایران تبدیل شد.
این هنرمندان با ورود خود به این شهر کوشیدند تا انواع و اقسام صنایع دستی مختلف از جمله قلمکاری را با بهترین کیفیت تولید کنند.امروزه تولید قلمکاری بیشتر در اصفهان انجام می شود.
و این شهر به عنوان مرکز قلمکاری شناخته شده است. اما رفته رفته به دلیل بی توجهی های مردم و مسئولین و استقبال نکردن از این هنر زیبا قلمکاری در حال فراموشی است.
قلمکاری روی پارچه از جمله قدیمی ترین صنایع دستی اصفهان است. چاپ قلمکاری روی پارچه به صورت دستی و با ابزار مخصوص انجام میشود. انواع سفره قلمکار با نقوش سنتی ایرانی از جمله پرفروشترین سوغات اصفهان هستند.
برای انجام هنر قلکاری، هنرمند باید حداقل از ترکیب ۵ رنگ در پارچه خود استفاده کند. پس از رسم نقوش و طرح های مورد نظر قلمکار برای تثبیت طرح پارچه را بخار می دهند مرحله بعد مربوط به شست و شوی پارچه است.
در مرحله بعد که به آن پاتیل می گویند، پارچه را با استفاده از مواد خاصی به نام آلی زارین و پوسته انار پودر شده به مدت دو ساعت در آب جوش می جوشانند.
در این مرحله پارچه رنگ کرمی زیبایی پیدا می کند.زمانی که مراحل گفته شده تکمیل شد، می توان از پارچه در دوخت وسایل مختلف استفاده کرد. پارچه قلمکار معمولا برای سجاده، زيرانداز، سفره، روتختي، روميزي و … استفاده می شود.
صنایع دستی اصفهان ارزش هنری و مادی فراوانی دارد و گزینه خوبی برای زیباسازی چیدمان دکوری محسوب می گردند.
قلمزنی اصفهان
یکی از محبوب ترین صنایع دستی اصفهان که هنر دوستان بسیاری به آن علاقه دارند قلم زنی است. اصفهان در زمینه قلم زنی جایگاه ویژه ای دارد. و طی سال های گذشته این هنر در اصفهان پشیرفت چشمگیری داشته. و سبک کار های قلم زنی تحول شگرفی داشته است .برای شروع قلم زنی ، فلز مورد نظر باید صیقل داده شده و تمیز باشد و از ضخامت کافی جهت قلم زنی برخوردار باشد.
پس از انتخاب فلز مناسب جهت آماده کردن فلز برای قلم زنی روی آن قیر می ریزند. تا قلم به راحتی روی فلز بنشیند. سپس طرح مورد نظر خود را روی فلز می نشانند. پس از کامل شدن طرح قیر را با استفاده از گرم کردن یا سرد کردن از فلز جدا می کنند. بسته به اینکه فلزی را که قلم زنی کرده اند زیور آلات باشد یا ظرف آن را برش می زنند و یا اضافه قیر آن را به کمک نفت تمیز می کنند.
آخرین مرحله مربوط به سیاه کاری است. در این مرحله طرح قلم زنی شده برای نمایش بهتر نقوشش با استفاده از دوده سیاه می شود. سالیان بسیاری از قلم زنی تنها برای ساخت وسایلی همچون شمعدان، آینه، گلدان و بشقاب استفاده می کردند.
قلمزنی یکی از هنرهای سنتی اصفهان است که بر روی فلزات مختلف از قبیل مس، طلا، نقره و برنج اجرا میشود. در این هنر محصولات مختلف با حکاکی نقوش ظریف بر روی سطوح فلزی مختلف آراسته میشوند.
معرق چوب
معرق چوب رشته ای است که اکثر مردم در دنیا با آن آشنایی دارند. و در هر گوشه از جهان به نحوی این هنر انجام می شود. اما معرق ایرانی همچون فرش ایرانی ویژگی های خاص خود را دارد که آن را از معرق های سرتاسر جهان متمایز می کند. اما به دلیل کم لطفی و تبلیغ نکردن برای معرق اصفهان این هنر به اندازه فرش ایرانی در دنیا شناخته نشده است.
یکی از هنرمندان اصفهانی که در زمینه صنایع دستی فعالیت می کند به نام پیام فرجاد، سبکی را در معرق کاری ایجاد کرد. که معرق کاری اصفهان را بیش از پیش متمایز تر کرد. سبک نقش برجسته پیام فرجاد نوآوری خاص در معرق کاری در تمام جهان بود. صنایع دستی اصفهان را می توانید بصورت آنلاین از هر کجای کشور براحتی سفارش دهید.
طرح های معرق کاری برجسته به این صورت است که چوب ها از زیر رنگ بیرون می آیند. بنابراین چوب های سه میلیمتری روی تابلو ها قرار داده می شوند. و پس از آن با استفاده از قلم های ریز منبت که با نام قلم های چاقویی هم شناخته می شوند. نقش های برجسته روی کار پیاده سازی می شود.
یکی دیگر از وجه تمایز معرق اصفهان با دیگر معرق های موجود در سرتاسر دنیا این است که در معرق های خارجی از روکش چوب استفاده می شود. اما هنرمندان اصفهانی برای نقش های برجسته خود از چوب های سه میلی متری استفاده می کنند.
همچنین در کارهای معرق مرسوم در دنیا عمدتاً از روکش چوب استفاده میشود ولي در معرق نقش برجسته که یک سبک ایرانی اصفهانی است، چوبهای ۳ میلیمتری براي اجراي کارها مورد استفاده قرار میگیرد.
خاتم سازی اصفهان
یکی دیگر از بهترین صنایع دستی اصفهان خاتم کاری است. در خاتم کاری از مثلث های طرح دار کوچی استفاده می کنند. و به وسیله این مثلث ها به اشیا مورد نظر خود جلوه زیبایی می دهند.
با قرار دادن مثلث ها در کنار همدیگر طرح های منظم هندسی را خلق می کنند. در واقع خاتم کاری هنر آراستن اشیا با استفاده از مثلث های متساوی الاضلاعی است که ضخامت ۲ میلی متری دارند و از جنس مفتول برنج ،چوب، عاج، استخوان ساخته شده اند.
آثار به جا مانده از گذشته مانند: صندوقهای مقابر، درهای کاخها ،رحلهای قرآن، اثبات می کند که هنر خاتم کاری از دوره صفوی در اصفهان وجود داشته است. اما این هنر در اصفهان برای چندین سال از رونق افتاده بود و تنها در شیراز هنرمندان خاتم کاری به تولید آثار خود می پرداختند.
خاتم های اولیه معمولا از کنار هم قرار گرفتن مثلث های بزرگ ساخته می شد. اما با افزایش مهارت هنرمندان خاتم کار و پیشرفت تجهیزات مثلث ها کوچمتر و ظریف تر شد و طرح ها ظرافت و زیبایی یشتری پیدا کردند. تغییر و تحول در خاتم کاری از زمان پیدایش آن تا کنون کم نبوده است.
در ساخت خاتم از مواد اولیه بسیار متنوعی استفاده می شود. در هیچکدام از صنایع دستی دگیر نمی توان چنین تنوعی را یافت. مواد اولیه خاتم کاری شامل: چوب نارنج، مفتول برنجی، تخته سه لايی ،سريشم گرم، روغن جلا، چوب فوفل، سريشم سرد، فيبر می باشد.
علاوه بر موارد فوق برای محکم کردن کار از چفت و لولا نیز استفاده می شود. خاتم کاری برای در ساخت محصولات مختلفی همچون جعبه سيگار، جا کليدی، جلد آلبوم، : قاب عکس، پيپ، جعبه لوازم آرايش، عصا و … استفاده می شود. قیمت صنایع دستی اصفهان ارزان و در تیراژ بالا قابل سفارش است.
ساخت و قلمزنی فرآورده های مسی و برنجی
ساخت و قلمزنی محصولات نقره ای مسی و برنجی یکی دیگر از صنایع دستی اصفهان که رونق فراوانی در این شهر دارد. صنعتگرانی که به ساخت این محصولات می پردازند از برنج، نقره، مس و آلياژ مس به عنوان مواد اولیه آثار خود استفاده می کنند.
این هنرمندان مواد اولیه خود را از شرکت ملی نفت و شرکت برق منطقه خود تهیه می کنند. بخشی از این مواد اولیه نیز از کشور یوگسلاوی و سایر کشور ها تهیه می شود.
صنعتگران و هنرمندان قلم زن دو نوع ابزار برای کار خود دارند. بخشی از ابزار های آنان برای ساخت محصول استفاده می شود. و برخی دیگر نیز برای قلم زنی استفاده می شوند. ابزار های ساخت محصول عبارت اند از :
، موتور فرچه، سندان، دستگاه خم کاری، چکش و … ابزار هایی که قلم زن از آن ها برای قلم زنی استفاده می کند شامل : پرگار، چکش، دستگاه ذوب قير و چند عدد قلم آهنی مخصوص.
در صنعت قلم زنی کارگاه هایی وجود دارد که تنها محصولات مسی، نقره و برنجی را برای انجام قلم زنی تهیه می کند. همچنین برخی از کارگاه ها نیز تنها کار قلم زنی روی این محصولات را انجام می دهند. و کارگاه های دیگر هم کار ساخت محصول و هم قلم زنی روی آن را انجام می دهند.
مسگری اصفهان
یکی از دیرینه ترین صنایع دستی اصفهان مسگری است. موزه ها از گذشته تا کنون انواع ظروف مسی دست ساز را در خود نگهداری می کنند. از آنجا که اولین فلزی که انسان کشف کرد مس بوده. مسگری نیز قدمت طولانی داشته و مردم از دیرباز به ساخت ظروف مسی می پرداختند.
مسگری یکی از قدیمی ترین صنایع دستی اصفهان و ایران است. در گذشته از این هنر برای تولید ظروف مسی متنوع استفاده میشد. امروزه به جز ظروف سنتی از مسگری برای تولید زمینه کار برای سایر هنرهای سنتی نیز استفاده میشود.
میتوان گفت میناکاری روی مس، خاتم کاری روی مس، فیروزه کوبی روی مس و مس و پرداز از تلفیق هنرهای مختلف با مسگری ایجاد شدهاند.
ملیله سازی اصفهان
یکی از هنر های بسیار دقیق و ظریف در صنایع دستی اصفهان ملیله کاری است. ظرافت آثار هنر ملیله کاری، صرف وقت، دقت و حوصله بسیار بالایی را می طلبد.
گاهی ممکن است زرگران و میناکاران حرفه ای گرد هم آیند تا یک ملیله کاری ظریف و زیبا مانند زیورآلاتی همچون گوشواره، را با ظرافت زیبایی هر چه بیشتر خلق کنند.
ملیله سازی از جمله صنایع دستی اصفهان است تنها با فلز نقره تولید میشود. در این هنر ظروف مختلف از کنار هم قرارگیری اشکال ایجاد شده با رشتههای باریک نقره ساخته میشوند.
منبت کاری اصفهان
منبت کاری نیز یکی از رشته های صنایع دستی اصفهان است که سابقه طولانی دارد و از زمانی که انسان توانست ابزاری پیدا کند تا چوب را بتراشد این هنر نیز پدید آمد.منبت به معنی فرج و خلل روی چوب و کنده کاری خاص است. این روز ها هنرمندان ایرانی بسیاری در سرتاسر ایران به منبت کاری می پردازند.
و رونق آن در شهر های اصفهان و گلپایگان بیشتر است. البته هنرمندان منبت کار در نقوشی که برای خلق آثار خود استفاده می کنند . نقش های مدرن خارجی را جایگزین نقش های سنتی ایرانی که شامل نقوش ختایی، اسلیمی و گل و بوته است کرده اند. که جای تاسف دارد. چرا که کم کم این طرح های اصیل ایرانی به فراموشی سپرده می شوند.
نوع دیگری از هنر منبت کاری وجود دارد که در آن به جای کنده کاری روی چوب، تکه های مختلف چوب ها با رنگ های طبیعی مختلفی که دارند را برش می زنند و در کنار هم قرار می دهند. این گونه منبت کاری را می توان موزاییک کاری چوبی نامید. برای ساخت این دست آثار، رنگ زرد مورد نظر خود را از چوب های درخت شمشاد تهیه می کنند.
و رنگ قرمز را هم از چوب درخت عناب. زمینه این نوع منبت کاری معمولا از چوب درختان جنگلی مانند درخت گردو استفاده می شود این چوب این درختان خود دارای طرح های طبیعی زیبایی است. در منبت کاری چوب از اهمیت بالایی برخوردار است چوب منبت کاری باید کیفیت بالایی داشته و بدون گره و محکم باشد.
به همین دلیل از چوب های بقم، آبنوس، عناب، شمشاد، گردو استفاده می کنند. چوب های آبنوس و بقم بهترین گزینه برای منبت کاری هستند چرا که هم استحکام بیشتری دارند و هم چرب تر هستند. اما معمولا از چوب گردو استفاده می شود چون این نوع چوب به وفور یافت می شود.
مس و پرداز اصفهان
هنر مس و پرداز از جمله جدیدترین صنایع دستی اصفهان است. این هنر از لحاظ سبک اجرا مشابه میناکاری است اما از لحاظ ترکیب رنگ کاملاً متفاوت است. در انواع ظروف مس پرداز بخشی از کار نقوش بسیار زیبایی در یک زمینه لاجوردی یا سورمهای رنگ نقاشی میشود.
نمدمالی
نمد را می توان نوعی زیر انداز پشمی دانست. در نمد خبری از بافت نیست نمد ها را با رطوبت، فشار و حرارت تهیه می کنند. علی رغم اینکه برای تهیه نمد و قالی به یک اندازه پشم مصرف می شود. اما نمد بسیار ارزان تر از قالی است. یکی از مراکز عمده تولید نمد در ایران شهر رضای اصفهان است.
گيوه بافی و گيوه دوزی
گیوه دوزی در استان اصفهان دیگر رواج سابق را ندارد و این هنر کم کم در حال فراموشی است. اندک گیوه دوزانی که در اصفهان مانده اند علاوه بر گیوه دوزی کفش ها را نیز تعمیر می کنند. برای ساخت یک گیوه باید رویه و تخت گیوه به صورت جداگانه ساخته شوند. و سپس رویه و تخت گیوه به هم متصل می شوند.
عبا بافی در نايين
شهری در شرق اصفهان به نام نایین وجود دارد که مردم آن به عبا بافی مشغول هستند. عبا بافی در این منطقه معمولا در محمدیه که نزدیک نایین است انجام می شود. اکثر عباهایی که در این منطقه تولید می شود به شهر های قم و مشهد و کشور های عربی برای فروش فرستاده می شوند. و تقریبا ۲۵ درصد عباها در همان محل به فروش می رسند.
سفال و سراميک سازی
یکی دیگر از صنایع دستی زیبا و منحصر به فرد اصفهان سرامیک و سفال است. شهر هایی که به طور گسترده به ساخت سفال می پردازند شهرضا و نطنز هستند. سفال شهر رضا شهرت بسیار زیادی دارد و طرفداران بسیاری دارد.در سرامیک های شهر رضا بیشتر نقش های ماهی و گل و بوته دیده می شود.
فلزاتی که به صورت اکسید شده در رنگ لعاب این سرامیک ها استفاده می شوند شامل : منگنز، آهن، کبالت می باشند. کارگاه های بسیاری برای ساخت سفال و سرامیک در اصفهان و نطنز وجود دارند. کارگاهی در نطنز وجود دارد که با استفاده از خاک استون ور توانسته تولیدات شگفت انگیزی داشته باشد.
پوست و پوستين دوزی
یکی دیگر از صنایع دستی اصفهان پوست دوزی است که البته دیگر رونق گذشته را ندارد. و کمتر شاهد این هنر هستیم. محصولات پوستی اصفهان به دلیل خصوصیات منحصر به فرد خود مانند: الیاف لطیف و ظرافت بسیار زیاد و همچنین رنگ سفید خالص طرفداران زیادی دارد. کاهش خریداران محصولات پوستی منجر به کاهش کارگاه های تولید این محصولات شده و رفته رفته این هنر نیز رو به فراموشی است.
سکمه دوزی و قلاب دوزی
قلاب دوزی و سکمه دوزی یکی دیگر از صنایع دستی زیبای اصفهان است. مواد اولیه ای که در قلاب دوزی و سکمه دوزی استفاده می شود. شامل : کتان ایرانی و خارجی و نخ پنبه ای است. نخ پنبه لازم برای سکمه دوزی و قلاب دوزی را معمولا از تهران تهیه می کنند. که به صورت عمامه ای یا کلاف است. برای ساخت این هنر بیشتر از کتان خارجی با عرض ۱۴۰ متر استفاده می شود. محصولات سکمه دوزی و قلاب دوزی به صورت : زيربشقابی، زیر لیوانی، رومیزی های گرد و دستمال مورد استفاده قرار می گیرند.
نگارگری در اصفهان
نگارگری شاخه دیگری از درخت پر برگ و بار صنایع دستی اصفهان است. سابقه و قدمت نگاری گری در ایران بسیار زیاد است. تکامل و توسعه هنر نگتارگری در ایران را می توان دوره شاه عباس دوم دانست در آن زمان اصفهان به عنوان پایتخت هنر ایران تعیین شده بود. مواد اولیه ای که در نگار گری استفاده می شود شامل : استخوان، عاج، چوب و فيبر است.
نقره سازی اصفهان
یکی دیگر از محبوب ترین صنایع دستی اصفهان که رونق بسیار دارد، نقره سازی است. کارگاه های زیادی در اصفهان به نقره سازی مشغول هستند. در این کارگاه ها قلمزنی روی نقره و دیگر فلزات مانند: مس و برنج انجام می شود. محصولاتی که در کارگاه های نقره سازی تولید می شوند : شامل : سرويس های چند تکه، گلدان، سرويس چايخوری، شمعدان هستند.
میناکاری
مینا کاری نمونه ای از صنایع دستی اصفهان است. به سختی میتوان زمان ظهور و رواج این هنر در ایران را مشخص کرد. به این دلیل که از دوران های قبل از صفویه نمونهای از میناکاری در دست نیست و حتی از زمان صفویه نیز اثر قابل توجهی وجود ندارد؛ اما در زمان قاجار این هنر کم و بیش وجود داشته و از جمله اشیایی که میناکاری میشده می توان به سرقلیان، کوزه قلیان و کوزه و بادگیر قلیان اشاره کرد.
میناکاری به عنوان یک صنعت در اصفهان از زمان پهلوی و حدود سال ۱۳۱۰ هجری شمسی رواج پیدا کرد. این هنر صنعت توسط یکی از استادان شهیر و بنام اصفهان یعنی استاد شکرا.. صنیع زاده رواج پیدا کرد و شاگردانی به وسیله این استاد پرورش یافتند که هریک توانستند مرکز دیگری برای هنر میناکاری ایجاد کنند.
اشیایی که در زمان کنونی با هنر میناکاری به بازار عرضه می شود شامل جعبه های آرایش، قوطی سیگار، جعبه های خاتمکاری شده، بشقاب و گلدان در اندازه های متفاوت، انگشتر، گلوبند و گوشواره و تابلوهایی با اندازه های مختلف است که ترکیبی از هنر میناکاری با هنرهای دیگری مانند خاتمکاری، مینیاتور و طلاکاری هستند. اساسا میناکاری روی مس انجام میشود، اگرچه روی اشیای نقرهای یا طلایی هم می توان آن را اجرا کرد.
کاشی سازی
یکی از اصلی ترین صنایع دستی اصفهان کاشی سازی است. در این هنر طرحهای سنتی به خوبی حفظ شده اند و با این وجود امروزه نیز طرفداران زیادی دارد. یکی از هنرهایی که به وسیله کاشی در استان اصفهان انجام می شود، کاشی معرق نام دارد. در این هنر کاشی ها بریده شده و خرد می شوند و دوباره درکنار هم قرار می گیرند.
طرحهای پیاده شده روی کاشی ها پیچیده هستند و به همین دلیل هم کاشی ساز نمی تواند به شکل ذهنی آنها را ترسیم کند. بنابراین صنعتگران طرحهای خود را به طراحان سفارش میدهند. پس از آماده سازی طرح مورد نظر، صنعتگران آن طرح را روی کاشی اجرا می کنند.
به این صورت که ابتدا طرح را روی کاشی ساده قرار داده و روی خطوط آن سوزن فرو می کنند و با این کار طرح بر روی کاشی ساده برجای میماند. با ریختن گرد زغال روی سوراخ های ایجاد شده، طرح مورد نظر کاملا بر روی کاشی منتقل می شود. در مرحله بعد نقش ایجاد شده بر حسب سلیقه هنرمند رنگ آمیزی شده، برای پخت به کوره فرستاده می شود و پس از پخت، محصول آماده ارائه به بازار است.
کاشی کاری از قدیمی ترین هنرهای سنتی اصفهان است. اوج زیبایی کاشی کاری اصفهان در بناهای تاریخی و مساجد اصفهان نمایان است. کاشی معرق از زیباترین کاشی های اصفهان است.
گره چینی
یکی از شاخههای معماری و کاشی کاری سنتی، گرِهچینی است. در این هنر با کنار هم قرار دادن اشکال و لغت های مختلف و با توجه به نقشی مشخص طرحهای زیبایی ایجاد می شود، این کار روی آجر یا مواد مشابه انجام میشود. باید توجه شود که گره چینی اختصاصی به معماری ندارد و می تواند از زیرشاخههای صنایع چوب هم ذکر شود.
از آنجایی که هنر زیبای گره چینی زحمت زیادی دارد، هزینه زیادی هم در بر دارد. نمونه هایی از این هنر اصیل را که بر روی چوب انجام شده، میتوانید در بارگاه های مقدس مانند آستان قدس رضوی یا حرم شاه عبدالعظیم مشاهده کنید.
گچبری
یکی از هنرهایی که به معماری وابسته است، هنر گچبری است. این هنر در هر زمان و در هر منطقه، شیوه خاصی داشته است. مواد اصلی که در این هنر بکار میرود، همانطور که از نام آن نیز برمی آید، گچ است. این هنر در ایران نیز متناسب با زمان و در طول تاریخ دچار تغییراتی شدهاست. بطور کلی گچ به خاطر ویژگی هایی مانند چسبندگی، کاربرد ساده، شکل پذیری، فراوانی، رنگ مناسب و ارزانی برای هنر بسیار مناسب است.
طلا کوبی روی فولاد
يکی از روشهای تزيين اجسام و اشیای فولادی طلاکوبی است. این هنر در اصفهان رواج دارد. فولاد علاوه بر کاربردهای معمولی که دارد، برای ساخت علم نيز استفاده می شود. این علم ها در مراسم عزاداری حضرت امام حسين (ع)، استفاده میشوند و جلوی صف عزاداران حرکت داده می شوند. در علم علاوه بر تيغه های فولادی، پيکره هايی از حیوانات مخصوصا پرندگان و همچنین شمعدان، گلدان و… وجود دارد که همه آنها به میل های متصل هستند که قاب به آن تکیه دارد. روی تیغه های علم مخصوصا تیغه وسط، اسامی متبرکه با هنر طلاکوبی درج می شود.
امروزه هنر طلاکوبی روی مجسمه های حیواناتی مانند شیر، کبوتر، آهو، طاووس و … صورت میگیرد. البته این مجسمه ها با تقلید از پیکرههای علم های عزاداری ساخته می شوند.
تولید تجهیزات مراسم تعزیه و سوگواری مربوط به رشته هنری علامت سازی می شود. معمولا از فولاد در این هنر استفاده میشود. فرآیند شکل دهی به صورت کاملا دستی و با چکش انجام می شود و نهایتا قطعه های تولید شده به هم وصل شده و کار پرداخت می شود.
از فولاد علاوه بر کاربردهای معمولی برای ساخت علم نیز استفاده میکنند. علم شامل تیغه های فولادی و همچنین پیکره هایی از حیوانات یا پرندگان و شمعدان و… است که همه این قطعات به میله ای متصل هستند که قاب به آن تکیه دارد. روی تیغه های علم مخصوصا تیغه وسط که از بقیه تیغه ها بلندتر است، اسما متبرک های با هنر طلاکوبی نقش بسته است.
سوزن دوزی
سوزن دوزی از جمله صنایع دستی اصفهان است که توليد آن بیشتر مربوط به خانم ها می شود. در اين هنر محصولاتی مانند کلاه، کمربند، جليقه، زير ليوانی، کفش و… تولید می شود. نقشه ای مورد استفاده هنرمند معمولا ذهنی و با الهام از بينش شخصی از طبيعت بوده و غالبا دارای گلبوته هایی است.
مینیاتور
مینیاتور هنری است که از گذشته های دور در کشور ما وجود داشته است. این هنر در واقع نوعی نقاشی است که در معماری برای تزئین دیوارها و یا در تهیه تابلوها از آن استفاده میشود.
صحافی
صحافی هنر اتصال ورقه های کتاب و نهایتا قراردادن آنها در پوششی به نام جلد است. این عمل را می توان با ماشین یا با دست انجام داد. در گذشته معمولا این کار به دست هنرمند و با ذوق و سلیقه خاصی انجام می شد. بدین ترتیب هر هنرمند بر اساس سلیقه خاص خود آثاری را خلق کردهاند که نمونه هایی از آنها را میتوانید در موزه ها مشاهده کنید.
قدیمیترین نسخه های صحافی، مربوط به انجیل در شش قرن قبل از میلاد می باشد که در مصر نوشته شدهاند. جنس کاغذ این نسخه ها پاپیروس است و روی آن با چرم پوشانده شده است. در هنر صحافی، جلدها متناسب با شکل ساخت آن به انواع متفاوتی تقسيم میشوند که هر کدام از انواع آنها در طول زمان و بر اثر پيشرفت جلدسازی بوجود آمده اند.
- جلدهای سوخت
- جلدهای ضربی
- جلدهای لاکی
لاکی روغنی
تولیدات هنر لاکی روغنی بسیار متنوع هستند. قلمدان سازی یکی از این تولیدات است. هنر قلمدان سازی و حتی خود قلمدان در سنت و فرهنگ کهن ایرانی ریشه دارد. شاهدی برای این ادعا نقشهای تذهیب و منبتکاری نفیسی است که توسط بزرگان این هنر بر جعبه های قلمدان قدیمی ایجاد شدهاست.
علاوه بر این قلمدان یکی از کلیدی ترین ابزارهای نوشتن بوده و همچنین می توانست تاثیر بسزایی در تشویق مردم به یادگیری خطاطی و خوشنویسی داشته باشد. از دوران صفویه هنر قلمدان سازی رواج بیشتری پیدا کرد. بدین صورت که آثار بجای مانده از این دوران از اصیل ترین آثار هنری ایران باستان به حساب میآیند.
قلمدان ها از نظر اندازه به چهار نوع تقسیم میشوند:
- قلمدان کوچک یا همان نیم بهره با ابعاد ۲*۱۳ سانتیمتر
- قلمدان متوسط که یک بهره نیز نام دارد با ابعاد ۷/۳*۲۱ سانتیمتر
- قلمدان عادی یا دو بهره با ابعاد ۴/۴*۵/۲۳ سانتیمتر
- قلمدان بزرگ که حدودا اندازه جعبه قلمدان است و ابعاد آن ۵/۵*۲۸ سانتیمتر است و سه بهره نام دارد.
از جمله استادان قلم دان ساز مشهور که در دوره قاجار زندگی میکردهاند میرزا ابوالقاسم طباطبائی، مشهدی حسن تهرانی، عبدالحسین مقواساز اصفهانی و کریم مقواساز بودند. آنها قلمدان های مقوایی می ساختند.از تولیدات دیگر لاکی روغنی جلدسازی و قاب آئینه است. پاپیه ماشیه، نوعی هنر لاکی روغنی است که روی کاغذ انجام می شود.
این واژه در اصل فرانسوی است و معنای آن کاغذ فشرده است. در اصطلاح این واژه برای اشیای مقوایی که با نگارگری آراسته میشوند و سپس با پوششی از لاک مخصوص پوشانده می شوند، کاربرد دارد. این هنر در زمان های گذشته «نقاشی روغن» یا «لاکی» نام داشته است، اما زمان ظهور آن مشخص نیست. آنچه از آثار تاریخی به دست می آید آن است که تا بعد از زمان سلجوقیه همه نسخه های خطی جلد ساده چرمی یا ضربی داشته اند و نقوش اسلیمی نداشته اند.
در زمان ایلخانی، هرات کانون تالیف و تحقیق بودهاست. در این دوران هم جلدها معمولا چرمی ساده یا ضربی و بدون نقوش اسلیمی بوده اند.در این دوره برای آراستن جلد کتب از خطوط ختایی استفاده می شده است و تا آن دوره هنر پاپیه ماشه در ایران شهرتی نداشته است. طبق اسناد موجود، این هنر از زمان صفویه وارد ایران شد و به همراه سایر صنایع دستی اصفهان سیر تکاملی خود را پیمود.
ابریشم دوزی
ابریشم دوزی هنر دوختن با ابریشم طبیعی بر روی پارچه و با استفاده از طرح های مشخص است. در زمانهای گذشته ارزش های قبیله ای اهمیت خاصی داشته و افراد قبیله موظف به حفظ آنها بوده اند. یکی از این تلاشها، دوختن علایم مخصوص به خود بر روی پارچه بود. بدین ترتیب اشکال متنوعی به روشهای مختلفی مانند گلابتون دوزی، ابریشم دوزی، قلاب دوزی، ملیله دوزی و… ایجاد شد.
سوزن دوی در ایران بسیار شهرت پیدا کرد، بطوری که نه تنها اعراب، بلکه یونان، روم و قسطنطنیه نیز رقیبی برای آن به شمار می آمدند. با بررسی تاریخ مبادله کالاها در ایران از دوران هخامنشی تا صفویه متوجه می شویم، سوزن دوزی ایرانی یکی از باارزشترین کالاهایی بوده که از ایران به غرب برده می شده است.
هنر سوزن دوزی ایرانی تنوع زیادی داشته که این گستردگی به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و تاریخی این سرزمین، حمله ملت های دیگر به آن و اهمیت سوق الجیشی آن است. در حال حاضر آثار ارزشمندی از سوزن دوزی برجای مانده که فقط بخش کوچکی از این هنر بزرگ بوده و نشان دهنده فرهنگ و قومیت ایرانی در زمان خود است.
یکی از مصداق های سوزندوزی، ابریشم دوزی است که در مناطق مختلف ایران وجود دارد .ابریشم نوعی ماده طبیعی است که توسط کرم ابریشم تولید می شود، به این شکل که کرم ابریشم این ماده را از غده های خود به شکل تارهایی باریک ترشح می کند و به وسیله آن پیله خود را به شکل بیضی می سازد. برای به دست آوردن ابریشم، باید پیله ها را گرم کرد و سپس ریسید. بدین ترتیب ابریشم به دست می آید.
ابریشم مادهای پروتئینی است که در نهایت با انجماد موادی که کرم ترشح می کند بدست می آید. این ماده از رشته هایی تشکیل شده که در آن دو فلامنت موازی توسط صمغ به هم چسبیده شده اند.
در دوران صدر اسلام، به خاطر نهی از استفاده از تجملات، لباس های ابریشمی از بین رفته بود، اما نخهای ابریشمی برای دوخت همچنان استفاده می شد.
قدیمی ترین اثر گلدوزی ایران مربوط به دوران سلجوقی و سال ۴۵۱هجری قمری است که امروزه در موزه ایران باستان وجود دارد. در این دوره تاریخی ابریشم دوزی رونق فراوانی یافت و شاهد این ادعا نمونه هایی از دوخت و پارچه است که در سالهای اخیر تعدادی از آنها در شهر ری بدست آمده و مجموعه های مختلفی از آن نگهداری می شود.
در ابریشم دوزی نقش ها و طرحهای نامحدودی استفاده می شود. برای مثال نقش های مینیاتوری، انسانی، حیوانی، شکارگاهی، گرفت و گیر، گل و بوته، گل و مرغ، فرهنگ عامه، انواع ۶۰ گانه بته جغه ها، نقوش هندسی، اسلیمی ها و… مورد استفاده است. این هنر اغلب در تابلوهای تزئینی، تزئین لباس، کیف، رومیزی، پرده، کفش، سجاده، روتختی و ملحفه، کیسه پول، جای شانه و قلمدان و … کاربرد دارد.
ضريح سازی
یکی دیگر از صنایع دستی اصفهان ضریح سازی است. ضریح در اصطلاح فارسی صندوقی است که بر قبر و گرداگرد آن قرار می گیرد. این واژه معمولا با عنوانه ایی مثل صندوق حايل یا حفاظ محجر همراه است. در مورد ضریح در فرهنگ فارسی این چنین آمده است: ضريح صندوق شبکه داری است که روی مزار اوليا و بزرگان نصب می شود.
در ساخت ضريح بطور کلی نکاتی بايد رعايت شود که از آن جمله می توان نکات زیر را نام برد: ذکر عامل تقدس، استفاده از کتيبه های قرآنی و طلا و عدم کاربرد صورت در طرحها، ، نقش سوره هایی مانند ياسين و الرحمن و آیه های تطهير یا نور، استفاده از عددها و سمبل آنها، استفاده از نام بانی و تاريخ ساخت، علامتی برای شاخص ضريح و صاحب آن و ذکر مدفونين دیگر در ضريح.
فيروزه کوبی اصفهان
فیروزه کوبی هنر تزئین جواهرات و ظروف مختلف با قطعات سنگ فیروزه است. در بازار صنایع دستی اصفهان مس و فیروزه غالبا بر روی ظروف مختلف مسی اجرا میشود.
يکی از رشته های صنايع دستی که سابقه تاريخی زیادی ندارد فیروزه کوبی است. امروزه نیز این هنر توليد محدودی دارد. به همین دلیل با وجود زیبایی خاصی که دارد، فيروزه کوبی آنطور که بايد شناخته نشده است.
سابقه هنر فيروزه کوبی تقریبا به ۷۰ سال قبل برمی گردد. در آن دوره صنعتگری که «يوسف حکيمان» نام داشت و به محمد رضا معروف بود، هنر فيروزه کوبی بر روی زينت آلاتی مثل دستبند، گوشواره و گل سینه را در مشهد شروع کرد. صنعتگر ديگری بنام«حاج داداش» اين صنعت را حدود ۲۰ سال بعد، از مشهد به اصفهان برد.
امروزه صنعت فيروزه کوبی تنها در شهر اصفهان رواج دارد و هنرمندان اين رشته هم محدود هستند.فيروزه کوبی در اصفهان به غیر از جواهرات در ظرف هایی مانند لیوان، بشقاب، کاسه و… نيز کاربرد دارد. يکی از کارهایی که در صنعت فيروزه کوبی باید انجام شود، تهيه «زيرساخت» است. این کار باید به طور جداگانه در کارگاه زرگری انجام شود.
فرآورده هنر فيروزه کوبی که شامل زيور آلات يا ظروف می شود، شيئی است ازجنس مس، برنج، نقره يا برنز که قطعات ريزی از سنگ فيروزه روی سطوح آن به شکل موزاييک و در کنار هم قرار داده شده اند. با این کار جلوه خاصی به آن داده می شود. تولید یک فرآورده فیروزه کوبی بطور کلی شامل دو مرحله است:
- زرگری
- فيروزه کوبی
فيروزه کوب برای اجرای هنر خود از ابراز و وسايلی استفاده می کند. این ابزار شامل چکش، دريل، قالب، چراغ گاز، چراغ بنزينی، انبردست، گاز انبر، پنس، منقاش، لوله های مختلف فلزی، سوهان و سنگ سمباده است.نکته مهم در فيروزه کوبی قرار دادن صحيح فيروزه روی سطح فلز است. انواع صنایع دستی ایرانی را می توانید از سایت فروشگاه اینترنتی بازار مینا تهیه کنید.
بطوری که محکم باشد و زمانی که قطعات فيروزه پرداخت می شوند از آن جدا نشود. نکته دیگر آن که هر قدر محصول فيروزه کوبی شده پرکارتر باشد و قطعه های سنگ با نظم بیشتری در کنار يکديگر نصب شده باشند و همچنین فاصله کمتری در بين آنها ديده شود، ارزش هنری کار بيشتر خواهد بود.
محصولات صنایع دستی اصفهان
همانطور که گفتیم گنجینه رنگارنگ صنایع دستی اصفهان در طول تاریخ شکل گرفته است. هریک از این هنرهای سنتی در دوره تاریخی خاصی در اوج شکوفایی بودند.
برخی از این هنرها هنوز هم رونق داشته و برخی دیگر رو به فراموشی هستند. مواردی که در بالا ذکر کردیم از جمله هنرهای محبوب و پرفروش در بازار اصفهان هستند.
در کنار آن زری بافی، مخمل بافی، قالی بافی، گره چینی، منبت کاری، مینیاتور، نگارگری، سوزن دوزی و سفالگری سایر هنرهای سنتی ایرانی هستند که هنوز در گوشه و کنار بازار صنایع دستی اصفهان دیده میشوند.
قیمت صنایع دستی اصفهان
قیمت صنایع دستی اصفهان به خاطر دستساز بودن این محصولات کم نیست. به خصوص اینکه در ساخت اغلب صنایع دستی اصفهان مس و فیروزه و نقره و سایر اجناس گران قیمت استفاده میشود.
به طور کلی محصولاتی که با ظروف نقره و مس تولید میشوند قیمت بالایی دارند. قیمت خاتم کاری اصفهان نیز به خاطر ظرافت این هنر و سختی اجرای آن بسیار بالا است.
قیمت صنایع دستی اصفهان
در نگاه اول به نظر میرسد خرید صنایع دستی اصفهان نیاز به بودجه بسیار زیادی دارد. اما صنایع دستی با قیمت مناسب نیز در این بازار وجود دارد. از لحاظ قیمت، ظروف میناکاری شده یک نمونه ایدهآل به شمار میروند.
زیرا محصولات مختلف با ابعاد و قیمت متفاوت در میان محصولات میناکاری اصفهان وجود دارد. انواع بشقاب و گلدان میناکاری یا انواع تندیس بشقاب میناکاری با قیمت مناسب در بازار اصفهان موجود است.
به جز آن انواع سفره قلمکار اصفهان و ظروف میناکاری سفالی قیمت مناسبی دارند که برای خرید به عنوان سوغات کاملاً مناسب است.
خرید صنایع دستی اصفهان
خرید صنایع دستی اصفهان این روزها از راه دور و از هر نقطه دنیا امکانپذیر است. با رونق سایت های فروش صنایع دستی این محصولات تنها به عنوان سوغات خریداری نمیشوند.
امروزه خرید هدیه صنایع دستی نیز محبوبیت زیادی دارد. با جستجو در میان بهترین سایت های فروش صنایع دستی اصفهان میتوانید یک هدیه خاص و ارزشمند برای عزیزان خود انتخاب کنید.
کافی است اعتبار فروشگاه اینترنتی و نکاتی چون تضمین سلامت کالا و امکان مرجوع کردن کالا را بررسی کرده و با خیال آسوده سفارش خود را درب منزل تحویل بگیرید.
Handicrafts of Isfahan
Handicrafts of every city show its great involvement of people and art which has a lot of positive impact on life of people. Isfahan as the birthplace of art in Iran has great handicrafts in different artistic fields by help of professional masters. BazareMina online Market has a variety of these products which can be bought online.
Handicrafts of Isfahan
Handicrafts of Isfahan are the most well-known arts in Iran. The most famous ones are MinaKari (enameled), carpet and Firoozeh Koobi (turquoise). Buying these products is possible from Iran and other countries around the world because foreigners are also interested in these artistic products.
Handicrafts of every country are a representation of abundant emotion and love of a culture. For long years, before invention of mechanical tools, people showed their talents and nowadays people take advantage of machines to facilitate their tasks to make a magnificent piece of art. If you want to see different handicrafts of Isfahan, center of art and culture, visit BazareMina online Market.
History of Handicrafts in Isfahan
The birthplace of handicrafts in Iran is Isfahan, a city which is famous for its professional masters in different fields of making handicrafts; those who have devoted all their lives to flourish this industry and make it well-known around the world.
All tourists and travellers who visit Isfahan are keen on buying different handicrafts based on their taste and interest. Centuries ago, skillful masters of Isfahan used colorful tiles to make a special design on domes, mosques and churches. Also, producing different fabrics has been started from the past when people wanted to make different clothes for different social levels.
Positive Impact of Handicrafts
Most of the handicrafts of Isfahan were emerged in Safavid Era when art and culture of this region flourished. Walking in the handicrafts mall of Isfahan will give you a great sense to understand some parts of emotion and respect hidden in the hearts of Isfahani people to the artistic aspect of handicrafts.
If you cannot travel to this beautiful city, you can visit BazareMina online Market and see different artistic products which can be bought in this beautiful city of art and culture.
منبع : بازار مینا BazareMina.ir
بسیار عالی حرف نداره واقعا لذت میبرم