در این مقاله چه مطالبی را می خوانید ...
میناکاری استاد فیض الهی
میناکاری فیض الهی یکی از شناخته شده ترین برندهای صنایع دستی مینا کاری ایران است. استاد غلامعلي فيض اللهي را می توان از برجسته ترین هنرمندان این شاخه هنری دانست.
در ظروف ساخته شده میناکاری استاد فیض الهی دقت فروانی وجود دارد که باعث شده طرفداران زیادی در بین علاقه مندان به هنرهای دستی ایرانی داشته باشند.
گالری فیض اللهی شامل انواع ظروف میناکاری اصفهان با طرح های سنتی مورد پسند دوستداران هنر است. ایشان برای نخستین بار کتابی در زمینه آموزش میناکاری اصفهان Minakari به رشته تحریر در آورده اند. کتاب میناکاری فیض الهی منبع بسیار خوبی برای علاقه مندان به آموزش این هنر اصیل ایرانی می باشد.
تماس با واحد فروش: ۰۹۰۱۹۲۷۷۵۱۲
استاد غلامعلي فيض اللهي
استاد غلامعلی فیض الهی در سال ۱۳۳۸ و در خانواده ایی هنرمند و هنردوست چشم به جهان گشودند. آشنایی ایشان با هنر میناکاری از دوران کودکی و در محضر پدر آغاز شد .فعالیت در زمینه صنایع دستی ایرانی در خانواده فیض الهی تاریخ چند نسل دارد.
از نقش و نگارهای زیبایی که پدر استاد بر پیکر بی جان فلز طراحی می کردند به آن روح میداد و باعث انگیزه اهل منزل برای فراگیری هنر مینا از پدر می شد. سرانجام از سال ۱۳۶۲ نزد پدر به شاگردی و فراگیری هنر میناکای مشغول شدند.
برادر ایشان استاد غلامرضا فیض الهی نیز در کنار استاد, از کلاس اخلاق و تجربه پدر بهره بردند. ایشان نیز هم اکنون در این حرفه مشغول به فعالیت می باشند. علاقه استاد به خاندان اهل بیت باعث شده تا به ساخت و طراحی ميناكاری های اماكن متبركه مانند ساخت درب و ضريح حضرت سيد الشهداء ، حضرت ابوالفضل العباس ، حضرت زينب و … مشغول گردند.
همچنین استاد در کنار ساخت ظروف مینا کاری شده علاقه زیادی به فرهنگ و آثار تاریخی ایرانی و بخصوص اصفهان داشته که در این راستا به طراحی تابلوهایی از ابنیه اصفهان پرداخته اند.
آثار استاد غلامعلی فیض الهی در نمايشگاه های مختلفی مانند توانمندی های صادراتی ، روز جهانی صنايع دستی نمايشگاه هایی در بلگراد ، باكو ، تايلند ، آلمان ، فرانسه ، ژاپن ، سوئيس ، عربستان ، چين ، مسکو ، سن پترزبوک ، کره جنوبی و بلاروس و …در معرض ديده علاقه مندان قرار گرفته است. مطمئنا فعالیت های فرهنگی , هنری ایشان مایه افتخار علاقه مندان به فرهنگ هنر ایرانی است.
استاد هنر میناکاری اصفهان
افتخارات خانواده فیض الهی به برادران ختم نشده و خواهران استاد نیز خود در کرسی استادی , یکی در امریکا و دو خواهر دیگر در ایران مشغول به تدریس هنر در دانشگاه می باشند. آموزش هنر میناتور و مینا رشته تخصصی خانواده محترم فیض الهی می باشد که یادگار هنر پدربزرگوارشان است.
گالری شماره ۱ عکس میناکاری استاد فیض الهی
گالری شماره ۲ عکس میناکاری استاد فیض الهی
گالری شماره ۳ عکس میناکاری استاد فیض الهی
گالری شماره ۴ عکس میناکاری استاد فیض الهی
گالری شماره ۵ عکس میناکاری استاد فیض الهی
از جمله مسئولیت های استاد غلامعلی فیض الهی به موارد زیر می توان اشاره نمود:
- عضو و رئيس هيئت مديره شركت تعاونی مينا ، مينياتور و نقاشی
- رئيس اتحاديه صنف صنايع دستی استان اصفهان
- رئيس هيئت مديره اتحاديه صادراتی صنايع دستی
- رئيس هيئت مديره سه قرض الحسنه متعلق به هنرمندان
- مدرس دانشگاه هنر و علمي كاربردي نقش جهان
- رئيس شورای هنری ستاد عتبات عاليات
- عضو پژوهشكده هنرهاي سنتی
- عضو کمیته استاندارد هنر مينا
- مدرس رشته حقوق در دانشگاه
- مدير كميسيون ماده صد شهرداری اصفهان
- مدیر گروه صنایع دستی مرکز نوآوری نقش جهان
- مدیر کارگروه مهارت در هنرهای دستی و سنتی
کتاب میناکاری فیض الهی
استاد غلامعلی فیض الهی کتاب با ارزشی در زمینه میناکاری به نام “هنر مینا” تالیف کرده اند که چراغ راهنمای بسیار خوبی برای دوستداران و دانشجویان رشته میناکاری می باشد. همچنین جلد دوم این کتاب در دست تدوین می باشد.
فروشگاه بازار مینا با اجازه استاد غلامعلی فیض الهی به نشر رایگان مطالب کتاب هنر مینا در بخش آموزش میناکاری فروشگاه پرداخته است.عشق این مرد بزرگ به هنر و فرهنگ ایرانی باعث شده تا با توجه به دارا بودن مجوز دفتر وکالت بدون توجه به مسائل مالی
پس از مسئولیت های روزانه در منزل تا پاسی از شب به نقاشی بر روی ظروف مسی پرداخته تا به یاد پدر بزرگوارشان روح این هنر را بر پیکر بی جان فلز دمیده و اثر ماندگار و سرمشق علاقه مندان این هنر خلق کند.
کتاب میناکاری فیض الهی
استاد مانند سربازی در خدمت اعتلای فرهنگ و هنر این مرز و بوم بوده و ما امیدوارم که جامعه هنری کشورمان سالیان طولانی از محضر ایشان بهره ببرند.ظروف میناکاری شده استاد غلامعلی فیض الهی بصورت سفارشی طراحی می شود
البته خانواده محترم ایشان نیز مانند خود استاد در این زمینه فعالیت دارند. کیفیت محصولات میناکاری شده فیض الهی بالاست و جزء محصولات ویژه صنایع دستی محسوب می گردند.
استاد فیض الهی از پیشکسوتان هنر میناکاری اصفهان هستند . هنر و تجربه ایشان بایستی به نسل آینده منتقل گردد تا این هنر گرانبها بصورت صحیح پاسداری شود. به نقل از استاد امروزه بایستی خلاقیت بیشتری در زمینه طراحی صورت گیرد تا باعث عدم رکود در بازار میناکاری شود.
این مسئله با وجود نیروی انسانی جوان و بسیار مستعد ایرانی دور از دسترس نیست. رسانه های ملی و خصوصی با اطلاع رسانی صحیح می توانند تاثیر بسیار مهمی در این زمینه داشته باشند.
میناکاری استاد فیض الهی
ورزش یکی از سرگرمی های سالم استاد غلامعلی فیض الهی می باشد. ایشان از سال ۱۳۵۳ در رشته کشتی مشغول به فعالیت بودند. و از آن زمان تا بحال عناوین زیادی را کسب نموده اند. چندین دوره قهرمانی در استان اصفهان , نایب قهرمانی کشتی آزاد پیشکسوتان ایران و کسب مقام سومی کشتی فرنگی کشوری نمونه هایی از افتخارات ایشان می باشد.
استاد فیض الهی را می توان نمونه ایی از الگوی صحیح برای جوانان ایرانی بشمار آورد. تحصیلات در مقطع کارشناسی ارشد , هنرمند برجسته میناکاری , و ورزشکاری متواضع شخصیتی است که از این مرد بزرگوار می توان در نظر داشت. یادآور می شوم که ایشان الگوی اخلاقی بسیار خوبی برای شاگرادان شان هستند که در عین داشتن توانایی های مختلف , همیشه متواضعانه در خدمت مردم تلاش می کنند.
گالری فیض اللهی
هنرهای دستی ایرانی هنوز جایگاه واقعی خود را بین مردم بدست بیاورده , شاید دلیل آن نداشتن اطلاعات کافی در مورد این هنرهاست. بر عهده رسانه های خصوصی و دولتی است که با اطلاع رسانی صحیح فرهنگ استفاده و تاریخچه این صنایع بومی را به هموطنان عزیزمان یادآور شوند.
صنایع دستی میناکاری در اصفهان از شناخته شده ترین دست سازهای هنری بومی نصف جهان بشمار می رود.از قالی کرمان تا حصیر بافی های جنوب یا صنایع دستی شمال کشور همه و همه نشان دهنده هویت و اصالت بومی ایرانی ماست که براحتی بدست ما نرسیده و ما نیز بایستی میراث دار خوبی برای آیندگان باشیم.
ارزش نهادن به صنایع دستی هر استان تاثیر مستقیم و متقابلی برای تک تک افراد هر منطقه از ایران دارد. شما می توانید زیبایی رنگ ها و تفاوت فرهنگ ها را در دانه دانه ظروف ساخته شده از سراسر کشور ببینید.
استاد غلامحسین فیض اللهی
بهار سال ۱۳۰۷ در یکی از روستاهای چادگان اصفهان نوزادی دیده به جهان گشود. ارادت خاص خانواده ی آن نوزاد به خاندان حسینی باعث شد که او را غلامحسین بنامند و با همین تفکر، شخصیت او شکل گرفت.
عشق به خاندان تشیع و زندگی در طبیعت زیبای زنده رود و دامنه کوهستان های غرب اصفهان زیبایی شناسی را به او آموخت.زیباپسندی او را به دامان طبیعت می کشانید و عشق طبیعت نقاشی را در ضمیر او متبلور می کرد، به گونه ای که همه دنیای کودکانه ی او را نقاشی پر کرده بود.
هرگاه پولی، هر چند ناچیز، به دست می آورد برای خرید کاغذ و مداد رنگی هزینه می کرد و با تفکرات ظریف کودکانه خود ساعت ها به نقاشی می پرداخت.
غلامحسین ۱۰ ساله بود که پدرش را از دست داد و دنیای زیبای رنگ و نقاشی های او از هم گسست ولی عشق به طبیعت و هنر لحظه ای او را رها نکرد وی با وجود تمام مشکلات و سختی های زندگی هرگاه که فرصتی می یافت الهامات خویش را از طبیعت گذرا بر روی کاغذ ثبت می کرد و از نقش آن لذت می برد.
بنابراین اولین معلم طراحی او طبیعت و کار کشاورزی بود. در هفده سالگی آنچنان عشق نقاشی بر او غلبه کرد که تصمیم به ترک شهر و دیار خود گرفت و رو به سوی کعبه ی هنر یعنی اصفهان گذارد.
او در اصفهان بدون هیچ پناه و آشنایی سرگردان بود و عاشق وار به دنبال معشوق می گشت تا به طور اتفاقی، خداوند زیبایی ها سرنوشت او را در کف هنرمندی بزرگ رقم زد.گویی آن بزرگ نیز منتظر وی بود و او کسی نبود جز استاد شکرالله خان صنیع زاده، هنرمند میناساز اصفهانی.
با همان نگاه اولی که بین آنها رد و بدل شد، جذبه ای به وجود آمد که بیست سال به عنوان مراد و مرید به طول انجامید.غلامحسین سالک معرفت بود و توانست با کوله باری از تجربه و تکنیک آفرینش های هنری خود به سر منزل استادی برسد.
البته استادی که تا آخر عمر، خود را هنرجو می انگاشت و می گفت جز این اگر باشی مرگ هنریت فرا رسیده است. از دیگر خصایص استاد غلامحسین فیض اللهی علاوه بر شاخص بودنش در هنر میناسازی، فروتنی، حق شناسی و تعهد در مقابل خدا و بندگان خدا، به خصوص شاگردان و هنر آموزان اش بود.
او همیشه از مرحوم استاد شکرالله خان صنیع زاده با احترام یاد می کرد و از الطاف وی نسبت به خودش شاکر بود.استاد فیض اللهی در طول عمر پر برکت اش آثار ماندگاری از خود باقی گذاشت که زینت و افتخار هنر میناسازی است. مرحوم فیض اللهی دارای چهار پسر بود.
دو پسر وی علاوه بر تحصیلات دانشگاهی از هنرمندان میناساز اصفهان هستند و از میان پنج دخترش نیز سه نفرشان تذهیب و گل مرغ ساز هستند که هنر آنها در محافل هنری اصفهان مطرح است.
از دیگر آثار آن هنرمند متعهد مذهبی آثاری ماندگار در مقابر متبر که امامان همان حضرت مولی الموحدین، علی بن ابی طالب (ع)؛ سالار شهیدان، حسین بن علی (ع)؛ حضرت ابوالفضل، حضرت زینب و دیگر مکان های مقدس مسلمین جهان است. وی علاوه بر هنر میناسازی در رشته نقاشی فرش، تذهیب و مینیاتور در مکاتب مختلف به خصوص مکتب اصفهان نیز استادی کم نظیر بود.
استاد غلامحسین فیض اللهی پس از سال ها تلاش و کوشش در نیمه شب ۱۹ آذرماه ۱۳۷۶، به ندای حق لبیک گفت و به دیار باقی شتافت و در قطعه نام آوران باغ رضوان به خاک سپرده شد. (برگرفته از کتاب هنر مینا)
منبع : بازار مینا BazareMina.ir