انواع صنایع دستی

کانال تلگرام میناکاری اصفهان

کانال تلگرام میناکاری

کانال میناکاری

کانال تلگرام میناکاری به شما امکان خرید و آشنایی با ظروف میناکاری شده را می دهد. در کانال میناکاری اصفهان شما با انواع محصولات صنایع دستی و بطور مشخص هنر اصفهان آشنا خواهید شد. کانال تلگرام میناکاری اصفهان اعضایی دارد که به هنرهای دستی علاقمند و دنبال کننده محصولات هنرهای دستی ایرانی هستند.

شما می توانید بهترین ظروف صنایع دستی اصل Best Handicrafts را از سراسر کشور سفارش داده و در کمترین زمان تحویل بگیرید. با عضویت در کانال تلگرامی میناکاری سریعتر از دیگران از تولید محصولات جدید صنایع دستی مطلع خواهید شد.

ما برای شما امکان سفارش محصولات از طریق تلگرام را نیز فراهم آورده ایم. کانال تلگرام ظروف میناکاری اصفهان اطلاعات مفیدی در مورد تخفیف های مناسبتی به شما ارائه خواهد نمود.

تماس با واحد فروش: ۰۹۰۱۹۲۷۷۵۱۲

کانال صنایع دستی در تلگرام

قبل ازاینکه مراحل انجام این کار را شرح دهیم، به مختصر توضیحاتی درباره‌ی چیستی و تاریخچه‌ی مینا کاری اصفهان ارائه می دهیم، باشد که مورد توجه و علاقه شما واقع گردد.ميناکاري هنری است درخشان با رنگ هاي پخته که آتش و خاک را به هم آمیخته است و سابقه ي آن به ۱۵۰۰ سال قبل از ميلاد تعلق دارد.

 

پیج صنایع دستی ایرانی در شبکه های اجتماعی

کانال میناکاری اصفهان

بررسي هاي انجام شده نشان مي‌دهد که هنر چشم‌گیر ميناکاري براي اولين بار در ايران خلق شده و بيش از نقاط ديگر رونق و تجلي يافته و سابقه‌ي اين هنر در ایران به زمان اشکانيان و ساسانيان مي رسد.شاید شنیده باشید که اصفهان مهد هنر مینا کاری است؛

رواج صنعت ميناکاري در اصفهان از دوران پهلوي و حدود ۱۳۱۰ شمسي اتفاق افتاده و طي سي سال اخير به وسيله‌ي استاد هنرمند آقاي شکرالله صنيع زاده بسط و توسعه يافته است. در ادامه یادآور می شوم اطلاعات مختلفی از تاریخچه هنرهای دستی در کانال های صنایع دستی در تلگرام وجود دارد که حتما بایستی منبع و ماخذ صحیحی داشته باشند.

براي انجام دادن مينا کاری ابتدا آن چيزي که مي‌خواهند ميناکاري کنند به هر شکل و عنوان و هر طرح و هر اندازه‌ای، بايد قطعه‌ ورقی شکل فلز مس به وسيله مس گر متخصص به شکل لازم درآيد، تا بدنه اصلی شکل بگیرد. مينا که طبعاً شفاف است (شیشیه ای مانند است) شفافيت خود را از اکسيد قلع فراهم مي آورد.

ميناکاري روي فلز مس انجام مي شود، پس از آن که ساخته شد استاد مينا کار به آن لعاب سفيد رنگ مي زند.معمولاً سه الي چهار بار لعاب سفید روی فلز مسی مورد نطر زده مي شود و در هر بار شي به کوره مي رود و حدود ۷۰۰ درجه حرارت مي بيند تا رنگ لعاب روی آن ثابت شود. بعد روي آن با رنگ هاي گوناگون نقاشي و طراحی های گوناکونی مي شود. شيء دوباره به کوره مي‌رود ولی این بار حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ درجه حرارت مي‌بيند تا رنگ‌ها خشک و ثابت شده و به صورت مطلوب درآيند.

کانال های صنایع دستی در تلگرام

کانال های صنایع دستی در تلگرام

کانال تلگرام میناکاری اصفهان

برای پرداختن به مینا کاری به این وسائل احتیاج داریم:

  1. پرگار
  2. قلم، برای رنگ گذاري و برداشتن رنگ اضافه
  3. قلم هاي دست ساز که توسط خود شخص ساخته مي شود
  4. رنگ مخصوص ميناکاري ( پودري)
  5. صمغ مخصوص ميناکاري
  6. ظرف مسي لعاب داده شده در طرح دلخواه

برای ساختن قلم می توانید انتهاي یک لوله ي خودکار را روي شعله گرفته، مقداري که ذوب شد سر آن را سوزن فرو کنيد. ظرافت سوزن بستگي به نظر شخص هنرمند دارد. همچنين می توانید از چوب هاي کبابي یا جوجه چینی ويا چوبی که خودتان آن را بتراشيد، استفاده کنید. برای تولید محصولات میناکاری در اصفهان باید وسایل میناکاری خوب و با کیفیتی داشته باشید. وسایل مناسب برای میناکاری در کانال تلگرام ظروف میناکاری به هنرجویان عرضه خواهد شد.

اپلیکیشن صنایع دستی

کانال میناکاری اصفهان

  1. رنگ آبي لاجوردي را با ميزان مساوي صمغ مخلوط کنید، به صورتی که رنگي با پوشش دهي کامل به دست آيد. با قلم مو مرکز ظرف را مطابق با تصوير رنگ آمیزی کنيد.
  2. با کمک قلم موي ديگري رنگ هاي اضافه ی ریخته شده در حاشيه طرح را تميز کنید.
  3. پرگار را برای کشیدن دایره ای با قطر ۵/۲ سانتی متر اماده کنید. البته اين اندازه ممکن است براي هر بشقاب يا کار ديگری تغيير کند.
  4. با استفاده از پرگارکه قبلا با اندازه ی مذکور باز کرده اید، مرکز بشقاب را پيدا کنيد. در همین حین دايره را قسمت بندي کنید تا نقش و طرح های شما از پراکندگي و پوشانندگی مساوي برخوردار شوند.
  5. توسط قلم ظريفی که در موردش توضیح دادیم، طرح یا نقش مورد نظر خود را بکشيد؛ به گونه اي که رنگ های اضافه برداشته شده و رنگ سفيد زمينه مشخص گردد.بهتر است نقش ها وطرح های انتخاب شده سنتي باشند والبته بستگي به ذوق شخصي شما دارد.معمولا اکثر هنرمندان اين رشته برای مینا کاری از طرح هاي اسليمي استفاده مي کنند.
  6. خطوط سفيد ایجاد شده با قلم ریز را با رنگ آبي فيروزه اي پرکنيد. بايد توجه داشته باشيد که رنگ ها متضاد یکدیگر باشند. يعني آبي فيروزه اي روي آبي لاجوردي و برعکس.
  7. مرزهاي طرح هاي پر شده از مرحله ي قبل را با قلم مخصوص دورگيري که بسيار ظريف و نازک مي باشد دورگيري کنيد.(این کار برای تمیز ومرتب بودن کار انجام می شود.
  8. خطوط نازکی که ایجاد می کنید براي مشخص کردن و جدا نمودن طرح از زمينه مي باشد. پس خطوط را در مرز رنگي بکشيد تا به این صورت رنگ طرح اسليمي در بين خطوط قرار گيرد.
  9. اطراف طرح را با نقش هاي گل و برگ پر کنيد. تصمیم بگیرید زیبا ترین اثر ممکن را خلق کنید:)
  10. با قلم موي تميز رنگهاي اضافه را از دور طرح بردارید و با قلم ریز، خطوط اصلي هر مرز را بکشيد تا زمينه ي بشقاب مشخص شود.
  11. با قلم ظريف تر دور طرح را خالي و تمیز کنيد (دورگيري کنید)، نقوش اضافه و ريز زیبا بکشيد.
کانال میناکاری اصفهان

کانال میناکاری اصفهان

کانال تلگرامی میناکاری

بقيه کار همانند توضيحات قسمت مرکزي مي باشد.در نهايت می توانید کار خود را برای ثابت شدن رنگ و طرح ها و درخشان شدن شی به کوره ببرید تا در درجه ي حرارت مشخص گرما دیده و اماده شود. ساخت ظروف میناکاری در اصفهان نیاز به تجربیات فراوانی دارد. در کانال تلگرام ظروف میناکاری تجربیات مفیدی از هنر میناکاری در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

آشنایی با و شگفتی های چشم گیر هنر مینا کاری

با جست وجو در فرهنگ لغت معین درمی یابیم که مینا ماده ای از لعاب شیشه ای شفاف و ترکیبی از لاجورد است که ان را برای تزیین و افرینش نقش و نگار روی فلزات و کاشی و برخی موراد دیگر به کار می برند.در لغت نامه ی دهخدا نیز مینا معنا های زیادی از جمله نوعی گل، لعاب دندان، نوعی پرنده، عملیاتی که لعاب مینا رابر فلزاتی از قبیل نقره و غیره قرار می دهند، یاد شده است.

به اصطلاح کامل ترین تعریفی که می توان در مورد مینا کاری ارائه داد،از زبان پروفسور پوپ در کتاب سیری در هنر ایران بیان شده است.او درباره هنر میناکاری در ایران این گونه می نویسد: «میناکاری هنر درخشان آتش و خاک است با رنگ های پخته و درخشان. هنر مینای نقاشی در دوره صفویه در ایران به اوج خود می‌رسد و تا به امروز نیز به همان روش ادامه پیدا می‌کند.»

به بیان دیگر، مینا قطعه فلزی است که به صورت ظرفی درآمده سپس لعاب خورده و روی آن نقاشی اسلیمی کشیده و قطعاتی به صورت پیچ و گره و گل کشیده شده و بعد پخته می‌شود. در شهر اصفهان بیشتر میناکاری روی مس انجام می شود.

 

کانال تلگرام میناکاری اصفهان

کانال تلگرام میناکاری اصفهان

کانال تلگرام ظروف میناکاری

مراحل انجام مینا کاری به این صورت است:

  • برای ساختن یک اثر مینایی ابتدا فلزی را که بعنوان ماده اصلی مورد نظر باشد را انتخاب واماده می کنند.
  • سپس ظرف یا کاشی یا هر وسیله ای به شکل و انداره دلخواه توسط مسگر متخصص ساخته می‌شود.
  • دراین مرحله استاد های مینا کاری،لعاب های سفید یکدست به ان می زنند که این مرحله از زدن لعاب سفید رنگ به اثر، به لعاب آستر معروف است.
  • پس از پایان این مرحله،فلز مورد نظر ،که حالا از لعاب سفید پوشیده شده است رابه منظور پخته شدن در کوره ای که حداکثر حرارت آن ۷۵۰ درجه سانتی گراد باشد قرار میدهند.
  • فلز لعاب دیده را از کوره خارج می کنند.
  • حال با لعاب مرغوبتری پوشانده و برای بار دوم حرارت می‌دهند.این مراحل که لعاب کاری نام دارد معمولا سه تا چهار بار تکرار می شوند.پس از انجام شدن این عملیات، فلز موردنظر برای ایجاد هرگونه نقش ونگاری اماده شده و طرح ها و نقش هایی که روی جسم ان می نشینند، به کالبد آن روح می بخشند.

و این مرحله،رنگ امیزی هفت رنگ نامیده می شود. این ظروف بعد از نقاشی مجددا به کوره فرستاده می‌شوند، البته حرارتی کمتر از دفعات قبل حدود ۶۰۰ درجه سانتی گراد به آنها داده می شود تا رنگها بصورت مطلوب هنرمند درآید. کانال تلگرام میناکاری به علاقه مندان کمک می کند تا منابع ارزشمندی را بدست آورند.

می توانیم ابتدا واستارت خلق این هنر آتش و خاک را به زمان ساخت و رواج استفاده از کاشی ارجاع دهیم؛ زیرا از همان رنگ ها وموادی که در ساخت مینا کاربرددارد، در ساخت کاشی نیز استفاده می شود.سابقه هنر میناکاری در ایران به زمان اشکانیان و ساسانیان می‌رسد، ولی رونق آن از آغاز اسلام تا پیش از حکومت ایلخانیان مغول نامشخص و تاریک است.

 

کانال تلگرام ظروف میناکاری

کانال تلگرام ظروف میناکاری

در واقع ممکن است این هنر ایرانی نباشد، اما از آنجا که سیر تکامل وپیشرفت خود را در ایران و خصوصا در پایتخت هنری آن یعنی شهر زیبای زنده‌رود طی کرده، کاملا ایرانی شده و امروز در دیدگاه جهانی، به عنوان افریده ی هنر ایرانیان شناخته شده است.عده ای براین باورند که مینا کاری مربوط به زمان روم باستان است.

زیرا نتیجه ی تحقیقات بر روی اثار موجود در روم باستان حاکی از میناکاری بودن بخشی از مجسمه زئوس است، این مجسمه یکی از عجایب هفت گانه و مربوط به ۴۵۰ سال قبل از میلاد مسیح است. و ظهور آن بر روی فلز در طول سده چهارم تا ششم پیش از میلاد و پس از ۵۰۰ سال بعد از میلاد مشاهده می‌شود.

این هنر در ایران بیش از نقاط دیگر تجلی داشته است و یکی از نمونه های آن از عهد صفویه برجای مانده است. امروزه میناکاری اصفهان روی مس در همه جا شناخته شده و شهرتی جهانی دارد. ما در کانال تلگرامی میناکاری سعی داریم اطلاعات مفیدی راجه به هنر میناکاری اصفهان منتشر کنیم.

به دلیل قدمت و عمر درازی که صنایع دستی میناکاری دارد، استادان و هنرمندان صاحب نام و برجسته درهنر مینا کاری بسیار بوده‌اند. اما متاسفانه نام این هنرمندان گرانقدر در لابلای صفحه های تاریخ و حوادث روزگار گم شده است و تنها نام اساتیدی چون استاد میرزا عبدالله مصور طاهری (که مشخص نیست به چه دوره ای مربوط است.) و استاد محمدابن عبدالوحید هراتی ( در قرن ششم) شناخته شده است. البته آثار فراوان دیگری نیز خلق شده اند که نام آفریننده های آنها معلوم نیست.

در عصر حاضر اساتید بزرگی وجود دارند که از هنر هنرمندان مینا کار گذشته خود پاسداری میکنند و آنرا به نسل نو عرضه می‌دارند. از جمله می توان به استاد مرحوم زرقونی ، استاد مرحوم صنیع زاده، استاد مرحوم فیض اللهی ، آقایان غفاریان، هنردوست، اسماعیلی، فقیهی و. . . اشاره کرد. در این مقاله ما سعی داریم کانال میناکاری اصفهان را به شما معرفی کرده تا از مطالب و اطلاعات آن بهرمند گردید.

منابع و مآخذ
پروفسور پوپ، آرثر اپراهام، بررسی هنر ایران
فیض اللهی، غلامعلی، هنرمیناسازی
مارنانی، سید جلال، محمدرضا زادهوش، گذری بر تاریخچه هنر مینا

منبع : بازار مینا  BazareMina.ir

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × چهار =