در این مقاله چه مطالبی را می خوانید ...
کاشی کاری در ایران
کاشی مینایی هنر طرح ها و رنگ هاست که معمولا می توان آن ها را در بناهای تاریخی مشاهده نمود.کاشی کاری در ایران و حتی کشورهای دیگر مورد پسند و استفاده قرار می گیرد. هنر کاشی مینایی هم بصورت مدرن و هم بصورت سنتی در سراسر دنیا دنبال می شود.
هنر کاشی کاری هم از جمله هنرهای صنایع دستی محبوب در ایران بشمار می رود.در کشورهایی مانند ایرانی که پیش زمینه مذهبی دارند،کاشی کاری سنتی از جایگاه ویزه ایی برخوردار است. آموزش هنر کاشی کاری مینایی نسل ها در بین اساتید هنر دوست ایرانی سینه به سینه تداوم پیدا کرده است.
اگر شما علاقه دارید که بدانید کاشی مینایی چیست، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. رنگ و طرح های کاشی مشبک جلوه بسیار زیبایی به بناهای تاریخی داده و جذابیت آنها را را دو چندان کرده است.
تماس با واحد فروش: ۰۹۰۱۹۲۷۷۵۱۲
کاشی مینایی شگفتی طرح ها و رنگ ها
سفال مینایی یا کاشی مینایی از محصولات محبوب علاقه مندان به هنرهای اصیل ایرانیست. بسیاری از محصولات سفال و کاشی مینایی را می توانید از فروشگاه صنایع دستی اصفهان سفارش دهید.
تاریخچه هنر کاشیکاری درایران قدمت طولانی دارد، انواع کاشی و روش ساخت آنها نسل ها در بین هنرمندان گشته و حتی توسعه پیدا کرده است.کاشی کاری های سنتی ایرانی زیبایی خیره کننده ایی داشته که چشم هر بیننده ایی را خیره خواهد کرد.
کاشی مینایی چیست؟
کاشی مینایی در گروه هنر کاشی کاری در ایران، یکی از هنرهای تجسمی محسوب می شود که در سال های اخیر بسیار به آن توجه شده است. استقبال از هنر کاشی کاری و تلفیق آن با هنر میناکاری باعث شده خلاقیت ها و ذوق هنری قابل توجهی در خلق کاشی های زیبا به کار گرفته شود.
ترکیب رنگ میناکاری روی سفال با ترکیب رنگ میناکاری روی مس متفاوت است.اگر به نمای کاشی های متنوع با نقش و نگار میناکاری دقت کنید، حتماً متوجه ظرافت ها و جذابیت های این هنر خواهید شد. هر آنچه از هنر میناکاری سراغ دارید با جزئیات منحصر به فرد، روی کاشی های مینایی اجرا شده اند.
هنر کاشی مینایی در ایران، تاریخچه قابل توجهی دارد اما به طور منحصر به فرد، تاریخچه کاشی کاری در ایران به چند هزار سال پیش باز می گردد. کاشی و سرامیک، دو صنعت قدیمی در ایران هستند. برای کاشی و سرامیک از تکنیک لعاب کاری استفاده می شود تا سطح کاشی ها مقاوم تر باشند.
تمام ظروف میناکاری هم باید لعاب کاری شوند تا به اصطلاح، زیرسازی آن برای رنگ آمیزی و نقاشی انجام گیرد.کاشی مینایی یکی از جذاب ترین و پرکاربردترین هنرهای بومی و اصیل در ایران محسوب می شود.
این هنر را می توان در جایگاه یک کسب و کار پرسود به افراد کارآفرین در حوزه هنر معرفی کرد. در ادامه این مطلب درباره کاربردهای کاشی های مینایی در بخش های مختلف بیشتر صحبت می کنیم.
کاشی کاری در ایران
به دلیل اهمیت هنر کاشی مینایی در ایران، ابتدا لازم است نگاهی به هنر کاشی کاری و سرامیک در ایران باستان داشته باشیم. کاشی کاری، سرامیک و سفالگری در یک گروه از هنرهای تجسمی قرار می گیرند.
یافته های باستان شناسی و اکتشافاتی که از این مطالعات به دست آمده نشان می دهند قدمت سفالگری به حدود ۶ هزار سال قبل میلاد باز می گردد. این در حالی است که هنر کاشی کاری و سرامیک، قدمت دیرینه تری دارند. اولین آثار این هنر به دوران ۱۰۰۰۰ سال قبل از میلاد نسبت داده شده است.
برای کاشی مینایی از لعاب کاری استفاده می شود. لعاب کاری هم یک تکنیک و یک حرفه می باشد که قدمت تاریخی آن به حدود ۵ هزار سال پیش مربوط می شود. همان طور که می بینید، با قدمتی چند هزار ساله، صنعت کاشی سرامیک و سفال به واسطه رنگ آمیزی و لعاب کاری بسیار متحول شده است.
کاشی مینایی، نقاشی روی سرامیک و سفال منجر به تولید آثار هنری زیبایی می شوند که هم برای فروش مناسب هستند و هم به عنوان ابزارهایی در ساختمان سازی و طراحی دکوراسیون میتوان از آنها استفاده کرد.
با توجه به این که مواد مختلفی برای ساخت انواع کاشی و سرامیک استفاده می شوند، می توان کاشی مینایی را به دسته های مختلفی تقسیم بندی کرد. برخی از انواع کاشی های مینایی از مواد مرغوب تری ساخته شده ضخامت آن بیشتر است
و در برابر شوینده ها، نفوذ رطوبت، گرما و ترک خوردگی مقاوم اند.علیرغم اینکه لعاب کاری برای کاشی ها، مقاومت آنها را افزایش می دهد اما باز هم توصیه شده برای کارهای حساس، کاشی های مینایی مقاوم تر را استفاده کنید.
کاربردهای کاشی مینایی به مواردی مربوط می شود که جنبه زیبایی شناسی و طراحی داخلی داشته باشد؛ یعنی از کاشی های مینایی در طرح ها و رنگ های متنوع برای طراحی داخلی ساختمان های تجاری، طراحی داخلی گالری های هنری، کافی شاپ یا رستوران، لابی هتل، مراکز خرید و حتی دفتر کار در ساختمان های لوکس می توان استفاده کرد.
هر اندازه طرح ها و نقش های کاشی، جذاب تر باشند، جزو هنرهای لوکس دسته بندی می شوند.
هنر کاشی کاری
در یک نگاه کلی، طرح و نقش های کاشی مینایی بسیار به هنر میناکاری شباهت دارد. همان ظرافت ها، همان طرح ها و نقش ها و همان ترکیب رنگ را روی کاشی های مینایی مشاهده می کنید. در هنر میناکاری از نقش اسلیمی، تذهیب، گل و برگ، پرندگان، خطوط منحنی در هم پیچیده و نقاط ریز و درشت و یا خطوط مورب بسیار استفاده می شود.
در ترکیب کاشی های مینایی هم، این عناصر به چشم می خورند. نوع دیگری از طرح و نقش هایی که در کاشی مینایی می توانید ببینید، مجموعهای از آیات قرآنی یا کلماتی هستند که به ائمه معصومین مربوط می شوند؛
به طور مثال آیه شریفه صلوات، آیه شریفه و ان یکاد یا سوره های کوتاه قرآن روی کاشی نوشته می شوند و اطراف آن با زیباترین طرح ها و نقش ها کامل می گردد. طراحی و تولید اثر هنری کاشی های میناکاری به ذوق مهارت و سلیقه هنرمند باز می گردد.
اگر به عنوان یک هنر درآمدزا به کاشی های مینایی نگاه کنید، محصولات شما باید آنچنان جذاب باشد که مخاطب را به خرید کردن تشویق کند.دنیای طراحی کاشی مینایی، مجذوب کننده، متنوع و فریبنده است. اگر به طرح و نقش های کاشی های مینایی نگاه کنید، یک طیف رنگی ثابتی را متوجه می شوید.
در واقع روی این کاشی ها از همان ترکیب رنگی استفاده می شود که در هنر میناکاری به کار می روند. طیف رنگ آبی روشن، آبی تیره، قرمز، زرد، قهوه ای، سبز، مشکی، سفید و فیروزه ای، متداول ترین رنگ ها برای کاشی های مینایی هستند.
انتخاب رنگ جذاب برای طراحی کاشی مینایی به این بستگی دارد که هنرمند، چه طرح و نقشی را اجرا می کند؛ یا کاشی درکدام قسمت قرار است نصب شوند و مواد اولیه ساخت کاشی تا چه اندازه، مقاوم و بادوام هستند.
به طور کلی، کاشی های مینایی از هر نظر زیبا هستند و در هر مکان که استفاده کنید، جذابیت های خود را خواهند داشت.
کاشی کاری سنتی
کاشی کاری سنتی را می توانید در اکثر بناهای تاریخی قدیمی در سراسر کشور مشاهده کنید. یکی از مواردی که اهمیت استفاده از کاشی مینایی را نشان می دهد، حوزه معماری است. اگر بخواهیم یک مثال بارز از تلفیق کاشی کاری و معماری معرفی کنیم،
معروف ترین مسجدهای تاریخی شهر اصفهان، نظیر مسجد شیخ لطف الله و مسجد امام بهترین گزینه ها هستند.کاشی کاری برای ساخت مسجد و ساخت مدارس قدیمی در زمان های گذشته بسیار کاربرد داشته است.
رنگ آبی و فیروزه ای گنبدهای مسجد های قدیمی اصفهان به واسطه هنر کاشی کاری و لعاب کاری جلوه خاصی پیدا کرده اند.نمی توان از نقش کاشی مینایی در معماری به سادگی عبور کرد. سر درب ورودی بسیاری از جاذبه های گردشگری تاریخی در برخی شهرهای ایران با استفاده از همین کاشی های مینایی تزیین شده اند.
کاشی های مینایی، یک ابزار تزئینی و پرکاربرد هستند. رنگ آبی، یک رنگ آرامش دهنده بوده و برای همین است که در هنر میناکاری و کاشی کاری بسیار از آن استفاده می شود.
در هنر کاشی کاری، کاشی های کوچک به شکل مستطیل یا مربع با رنگ های زیبای میناکاری، رنگ آمیزی شده و سپس لعاب کاری می شوند. از کنار هم قرار گرفتن این کاشی های کوچک می توان طراحی نمای بیرونی یک ساختمان را به طرز فوق العاده ای انجام داد. کاشی های مینایی، خاص و منحصر به فرد هستند.
اصیل ترین هنر کاشی مینایی
یکی دیگر از مواردی که میتوان از کاشی مینایی استفاده کرد، طراحی دکوراسیون داخلی است. شاید بارها به هتل های پنج ستاره مراجعه کرده اید و در لابی هتل، یک دکوراسیون ویژه را دیده اید؛ لابی هتل، مکان مناسبی برای پذیرایی از مسافران و مهمانان است؛ هر چه زیباتر طراحی شود، جذاب تر خواهد بود.
کاشی های مینایی با طراحی منحصر به فرد و زیبایی خیره کننده برای دکوراسیون داخلی این قسمت پیشنهاد می شوند. بسیاری از طراحان حرفه ای از کاشی مینایی برای دکوراسیون داخلی کافی شاپ و رستوران و سفره خانه های سنتی استفاده می کنند.
این کاشی ها را روی دیوار نصب کرده و اطراف آن را با عناصر نورپردازی یا چیدمان گل و گیاه تزیین می کنند. اگر صاحب رستوران یا کافی شاپ هستید، به این طراحی فکر کنید.از کاشی مینایی میتوان برای طراحی دکوراسیون داخلی مغازه، دفتر کار در شرکت یا مجتمع های تجاری هم استفاده کرد.
با توجه به اینکه رنگ کاشی های مینایی، آبی رنگ است، بهتر است برای ساخت آبنما یا حوضچه های تزیینی در مراکز خرید یا تفریحگاه ها از آنها استفاده شود. صدای گوش نواز جریان آب با زیبایی رنگ آبی کاشی، در می آمیزد و حس و حالی خیال انگیز را تداعی می کند.
درآمد کاشی کاری
طراحی نقاشی و ساخت کاشی مینایی، یک هنر بی نظیر است. اگر در این هنر مهارت دارید یا به این هنر علاقه دارید، در هر صورت بهترین فرصت را در اختیار دارید که یک کارگاه هنری راه اندازی کنید و به کسب درآمد مشغول شوید. با توجه به کاربردهایی که از کاشی های مینایی در بالا اشاره کردیم، دور از انتظار نیست که با طراحی فوق العاده، محصولاتتان سریع به فروش برود.
اگر دوست دارید کاشی مینایی تولید کنید و به فروش برسانید، به طرح و نقش غیر تکراری و جدید فکر کنید. هر چه نقش ها جدیدتر و جذاب تر باشند، مشتری را بیشتر به سمت خود جذب می کنند.برای خلق یک اثر هنری بدید باید محدودیت ها را در هم بشکنید. علاوه بر رنگ های آبی می توانید ترکیب رنگ جدیدی را خودتان به وجود بیاورید و از آن برای نقاشی روی کاشی استفاده کنید.
اگر بازاریابی خوبی انجام دهید، محصولات، درآمدزایی مناسبی را برای شما خواهند داشت. کاشی کاری از هنرهای قدیمی و صنایع دستی اصیل ایرانی بشمار می رود. شما می توانید از اکثر بناهای قدیمی و تاریخی هنر کاشی کاران مجرب کشورمان را مشاهده نمائید.
منبع : بازار مینا BazareMina.ir