انواع صنایع دستی

آنچه باید در مورد کرونا ویروس (کووید ۱۹) بدانید

کرونا ویروس


. کرونا ویروس چیست؟
. کرونا ویروس سندرم حاد تنفسی
. ویروس کرونا چگونه منتشر می شود؟
. آیا کودکان به بیماری کرونا مبتلا می شوند؟
. علائم کرونا ویروس در روزهای اول چیست؟
. راه های پیشگیری از ویروس کرونا و محافظت از خود و دیگران
. راه های تشخیص ویروس کرونا
. درمان تب و لرز کرونا
. عوارض بیماری کرونا
. ثبت نام واکسن کرونا
. آیا واکسن های کرونا ایمن و اثر بخش هستند؟
. آیا واکسن های کرونا در برابر سویه های جدید مؤثرند؟
. ارتباط کرونا و بیماری قارچ سیاه
. لامبدا پاییز به ایران می رسد

کرونا ویروس چیست؟

کرونا ویروس چیست؟ کرونا ویروس از چه خانواده ای است؟ کرونا ویروس چه نوع بیماری است و صدها سؤال دیگر که امروزه ذهن تمامی مردم جهان از جمله مردم عادی تا محققین و پژوهشگران را به سمت خود معطوف کرده است. کرونا ویروس (سارس کرونا 2 یا SARS-CoV-2) یکی از اعضای خانواده بزرگ کرونا ویروس هاست که باعث بروز عفونت های تنفسی از سرماخوردگی معمولی گرفته تا بیماری های شدیدتر می شوند که در چند سال اخیر شیوع پیدا کردند مثل سندرم حاد تنفسی (SARS) یا سارس کرونا و سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) یا مرس کرونا.کرونا ویروس (coronavirus) یکی از ویروس های خانواده کرونا ویروس هاست که سویه های مختلف آن در سراسر دنیا گسترش پیدا کرده و در حال حاضر بهترین راهکار، دریافت فوری واکسن است.

 

کرونا ویروس

کرونا ویروس

کرونا ویروس سندرم حاد تنفسی

سندرم حاد تنفسی (SARS) هم توسط گرونه ای از خانواده کرونا ویروس ها ایجاد می شود که مسری و برخی اوقات کشنده است. این ویروس اولین بار در سال 2002 در چین پیدا شد و در طی چند ماه به کل جهان سرایت پیدا کرد. اما با تلاش محققان سراسر دنیا، از شیوع بیشتر و واگیردار شدن بیش از حد آن در سال 2004 جلوگیری شد.علائم SARS مشابه با علائم آنفلوانزاست مثل تب، لرز، درد عضلانی، سردرد و گاهی اوقات استفراغ می باشد. در طی یک هفته علائم و نشانه ها به تب بالای 38 درجه، سرفه خشک و تنگی نفس تغییر پیدا می کنند.در کل باید بدانید که ویروس آلوده کننده افراد به این بیماری از همان خانواده ویروس آلوده کننده کووید 19 است و علائم و روش های پیشگیری تا حد زیادی مشابه هستند منتها به دلیل جهش های ژنتیکی و سویه های مختلف درمان بسیار سختتر شده است.

ویروس کرونا چگونه منتشر می شود؟

کرونا ویروس (coronavirus) از دهان یا بینی فرد آلوده موقع سرفه کردن، عطسه کردن، صحبت کردن یا نفس کشیدن به سایر افراد منتقل می شود. افرادی که در معرض ذرات هوای آلوده باشند آلوده شده و چه علائم را نشان بدهند یا خیر، بیماری را انتقال می دهند.تا الان شواهد علمی نشان داده که این ویروس از طریق تماس مستقیم افرادی که کمتر از 1 متر فاصله دارند منتقل می گردد. زمانی که فرد ذرات هوای آلوده به ویروس را استشمام می کند یا در تماس مستقیم با چشم، بینی یا دهان او قرار می گیرد، منتقل می شود.این ویروس در مکان هایی که تهویه هوای ضعیفی دارد یا بسیار شلوغ است و افراد در آن مدت زمان زیادی کنار هم هستند، مخصوصا مکان های مسقف، سرپوشیده یا بسته، بیشتر و سریعتر منتقل می شود. کرونا ویروس روی سطوح مختلف ماندگاری گوناگونی دارد و در صورتی که دهان، بینی یا چشم افراد با این سطوح تماس پیدا کند، آلوده خواهند شد.

 

کرونا ویروس

کرونا ویروس

آیا کودکان به بیماری کرونا مبتلا می شوند؟

همه افراد حتی کودکان در هر بازه سنی می توانند مبتلا به ویروس کرونا شوند و هیچ محدودیتی وجود ندارد. اما کودکانی که ویروس کرونا می گیرند معمولا به شدت بزرگسالان نیست و معمولا علائم خفیفی دارند یا علائم ندارند. با این حال برخی کودکان به شدت بیمار می شوند و باید حتما در بخش مراقبت های ویژه یا با دستگاه اکسیژن ساز زیر نظر باشند.کودکانی که مبتلا به مشکلات زمینه ای مثل چاقی، دیابت، آسم، بیماری های قلبی مادرزادی، بیماری های ژنتیکی یا مواردی که سیستم عصبی یا متابولیسم را تحت تأثیر قرار می دهند و غیره، بیشتر در معرض خطر واگیر و با علائم شدیدتر هستند.معمولا کودکان زیر سن 1 سال بیشتر در معرض خطر گرفتن ویروس کرونا هستند که بخاطر رشد ناکافی سیستم ایمنی و مسیرهای هوایی کوچکتر آنهاست. حتی کودکان می توانند در طی زایمان یا در اثر تماس با پرستار مبتلا به کرونا ویروس، مبتلا شوند.علائم اصلی کرونا ویروس (coronavirus) کودکان، دمای بالای بدن (بیشتر از 38 درجه)، سرفه مداوم و سخت و پیوسته برای مدت بیشتر از یک ساعت، از دست دادن حس بویایی یا چشایی می باشد. در صورتی که دمای بدن کودک زیر 3 ماهه شما بیشتر از 38 درجه شده یا حس می کنید تب کرده و یا کودک بین 3 تا 6 ماهه شما دمای بدنی او بیشتر از 39 درجه شده، جوش های جدید و دمای بالایی دارد که بیشتر از 5 روز طول کشیده، بدن کودک آب زیادی از دست داده و پوشک او خیلی خیس نیست، پای چشم ها گود افتاده و موقع گریه کردن اشک از چشم خارج نمی شود باید به بیماری کووید مشکوک شده و به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.پس در جواب این سؤال که کرونا ویروس برای چه کسانی خطرناک است؟ چه کسانی کرونا ویروس میگیرند؟ باید گفت که امروزه با شیوع سویه های جدید تمامی افراد حتی کودکان و نوزادان هم به این بیماری مبتلا می شوند.

 

کرونا ویروس

کرونا ویروس

علائم کرونا ویروس در روزهای اول چیست؟

معمولا بروز علائم اولیه ویروس کرونا بسته به رده سنی، مرتبه چندم ابتلا و سایر عوامل فرق می کند. عمدتا بین 2 تا 14 روز بروز این علائم طول می کشد. کرونا ویروس (coronavirus) چه علائمی دارد؟ طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی و CDC، معمولا علائم این بیماری در روزهای اول شامل سرفه خشک و تنگی نفس، تب، لرز، درد عضلانی، سردرد، گلو درد و از دست دادن حس چشایی یا بویایی است.
ضمنا توجه داشته باشید که گاهی اوقات کرونا ویروس تنفسی است و گاهی اوقات نیز کرونا ویروس (coronavirus) با علائم گوارشی بروز پیدا می کند مثل معده درد، از دست دادن اشتها، دل پیچه شدید، اسهال مکرر و طولانی مدت و غیره.همانطور که گفتیم شدت و تعداد علائم در روزهای اول به عوامل زیادی بستگی دارد و مشابه نیست. به همین دلیل بهتر است به محض بروز چنین علائمی به پزشک متخصص مراجعه کرده و خود را در خانه و به دور از اطرافیان، قرنطینه کنید.

 

راه های پیشگیری از ویروس کرونا و محافظت از خود و دیگران

کرونا ویروس (coronavirus) جدید مشابه با سویه های قبلی خطری بسیار جدی و هشداری در سطح جهانی است و با توجه به اینکه هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد، بهترین راه حل، پیشگیری و محافظت از خود و دیگران است تا چرخه انتقال ویروس کند شود. برخی از مهمترین روش هایی که برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا ذکر شده عبارتند از:

  • رعایت فاصله اجتماعی 1 متری از یکدیگر برای کاهش خطر ابتلا موقع سرفه کردن، عطسه کردن یا حتی صحبت کردن. این فاصله باید در محیط های بسته بیشتر باشد؛
  • زدن ماسک به صورت، استفاده صحیح و نگهداری و دفع درست آن بسیار مهم است؛
  • شستن کامل دست ها قبل از ماسک زدن و بعد از در آوردن ماسک؛ پوشاندن کامل دهان، بینی و چانه توسط ماسک؛
  • عدم ورود به مکان های شلوغ و صف های مختلف؛
  • ملاقات با افراد در محیط باز و بیرون ارجحیت بیشتری نسبت به محیط داخلی و بسته دارد؛
  • شستن منظم و کامل دستان با الکل و سپس مایع دستشویی (ویروس کرونا با مایع ظرفشویی از بین میره ولی برای دست ها مناسب نیستند)؛
  • با دستی که به سطوح مختلف مالیده اید، به چشم و بینی و دهان خود نزنید؛
  • گرفتن جلوی دهان و بینی موقع عطسه یا سرفه کردن به کمک دستمال یا دست خود در حالتی که آرنج خود را خم کرده اید و صورت خود را بین آن گرفته اید؛
  • تمیز کردن منظم دستگیره ها، شیشه ها، نرده های بالکن و راه پله و هر جایی که مرتبا در تماس با دست هستند.
    سؤالی که پیش می آید این است که کرونا ویروس (coronavirus) روی لباس چقدر زنده می ماند؟ روی پارچه و لباس معمولا در عرض چند ساعت تا 24 ساعت از بین می رود. اما به طور کلی روی پلاستیک و استیل تا 72 ساعت و روی مس و ظروف مسی تا 4 ساعت زنده می ماند.
  • علائم و نشانه ها را مرتبا چک کنید تا مطمئن باشید ناقل نیستید.

 

کرونا ویروس

کرونا ویروس

شخیص ویروس کرونا

با توجه به اینکه کرونا ویروس علائم مشخصی دارد و با وجود اینکه ممکن است تا 2 هفته علائم بروز پیدا نکنند اما به محض مشاهده علائم بهتر است که از روش های تشخیصی کمک بگیرید تا نسبت به آن مطمئن شوید. همانطور که گفتیم کرونا ویروس (coronavirus) گوارشی با تنفسی علائم مختلفی دارند و باید به آنها دقت شود.

برای تشخیص ویروس کرونا سه روش مختلف وجود دارند:

  • تست PCR یا تست مولکولی: در این روش به کمک سواپ نمونه گیری از مخاط گلو و بینی، نمونه برداری شده و برای تست PCR مورد آزمایش قرار می گیرند. در صورتی که علائم خفیف دارید با این روش می توانید دو ژن خاص کرونا ویروس (coronavirus) را تشخیص داده و مبتلا شدن شما را قطعی می کند. با این حال منفی شدن جواب آزمایش مبنی بر عدم ابتلای حتمی شما نیست.
  • تست آنتی بادی (آزمایش خون): این روش به تست سرولوژی هم معروف است و به کمک الایزا انجام می گیرد. نمونه خونی از فرد گرفته شده و در صورتی که ایمونوگلوبین M شناسایی گردد به ابتلای او مثبت می دهند. در صورتی هم که ایمونوگلوبین G در نمونه خون مشاهده شود یعنی اینکه حدودا 2 هفته پیش به این بیماری مبتلا بوده اید. با این حال این روش هم خطای خود را دارد.
  • تست سی تی اسکن (CT Scan): این روش بسیار دقیق است و نسبت به روش های گفته شده دقت بسیار بالاتری دارد و نتیجه آن در عرض چند دقیقه تا 2 ساعت مشخص می گردد.

 

درمان تب و لرز کرونا

با توجه به اینکه فعلا درمان قطعی برای کرونا ویروس (coronavirus) معرفی نشده و سویه های جدید نیز روز به روز نسبت به واکسن های قبلی مقاومتر شده و جهش پیدا می کنند، در حال حاضر بهترین راه پیشگیری و مصونیت و نه درمان! زدن واکسن و اسم نویسی است.تب و لرز کرونا که همراه با افزایش دمای بدن ایجاد می شود، به تدریج باعث از دست رفتن آب بدن می گردد به همین دلیل زیر نظر پزشک و طبق توصیه او با خوردن مایعات، جلوی دهیدراته شدن بدن را بگیرید. از طرفی برای رفع تب و لرز خوردن برخی داروها زیر نظر پزشک و بدون مصرف خودسرانه دارو مؤثر می باشد.
این پاسخ برای سؤال آن دسته از کسانی است که همیشه می پرسند کرونا ویروس چیست و چگونه درمان میشود؟ تا زمان پیدا شدن درمان قطعی، بهترین راه جلوگیری، واکسن زدن و پیشگیری از سرایت بیشتر از طریق روش هایی است که آموزش داده شدند.

 

کرونا ویروس

کرونا ویروس

عوارض بیماری کرونا

با توجه به مطالعات صورت گرفته بر روی بیماری کرونا و افرادی که از این بیماری بهبود پیدا کرده اند مشخص شده که حتی تا یک سال و یا چندین سال بعد هم عوارض تنفسی مثل تنگی نفس و کم شدن حجم ریه و عوارض گوارشی مثل حساس شدن معده کماکان ادامه دارد.کرونا ویروس تا چه مدت در بدن میماند؟ کرونا ویروس (coronavirus) بعد از چند روز از بدن خارج میشود؟ این موارد سؤالاتی هستند که پس از ابتلا و در رابطه با عوارض و بهبودی کامل پرسیده می شوند. متأسفانه باید گفت که شاید برخی عوارض به فرم خفیف تا آخر عمر با افراد باقی بمانند و با وجود اینکه شاید افراد بعد از حدود 1 ماه بهبود پیدا کنند و ویروس از بین برود اما برخی عوارض باقی بماند.چند مورد از عوارضی که در بهبود یافتگان از کرونا مشاهده شده شامل افسردگی، کم اشتهایی، خستگی عضلانی و ذهنی زیاد، ریزش مو، مشکلات خواب، از دست دادن حس بویایی یا چشایی، کمتر شدن آستانه تحمل اعصاب و غیره می باشد. پس می توان تا حد زیادی متوجه شد که کرونا ویروس با بدن چه میکند و تا چه اندازه خطرناک است.به طور کلی عوارض کرونا ویروس بسیاری از اندام ها از قبیل مغز، قلب، ریه ها، کبد، کلیه، روده ها، عضلات، مفاصل و رگ های خونی را شامل می شود. تا 30% کسانی که به شدت مریض شده بودند، حداقل یک یا چند علامت مخصوصا خستگی و کوفتگی را تا 6 ماه پس از بهبودی همچنان داشتند. به این علائم می توانید مواردی دائمی مثل تنگی نفس، کاهش حس بویایی و یا چشایی، درد قفسه سینه، کم خوابی و سردرد را اضافه کنید.

ثبت نام واکسن کرونا

خوشبختانه در کشور ما سامانه ای جامع و با مراحل کاملا مشخص راه اندازی شده که افراد می توانند طبق گروه های سنی اعلام شده اقدام به ثبت نام کنند. برای این کار می توانید از طریق کلیک بر روی این لینک ( ثبت نام واکسن کرونا ) وارد صفحه ثبت نام واکسن کرونا شوید.در مراحل بعدی اطلاعات شخصی را وارد می کنید و کد ارسال شده به گوشی را درج می کنید. سپس با انتخاب شهر و منطقه و خانه بهداشت مدنظرتان، روز و ساعت را مشخص می کنید. در نهایت پیامکی مبنی بر تاریخ رزرو و نوبت واکسن که خودتان انتخاب کرده اید برای شما ارسال خواهد شد.واکسیناسیون در برابر کرونا ویروس (coronavirus) بسیار مهم است و با توجه به اینکه هنوز درمان قطعی وجود ندارد و سویه های مختلف در حال تشکیل شدن هستند، تنها راه برای محافظت از جان و مصونیت گرفتن، واکسینه شدن می باشد.

 

کرونا ویروس

کرونا ویروس

آیا واکسن های کرونا ایمن و اثربخش هستند؟

تمامی واکسن هایی که از سوی سازمان جهانی بهداشت و سازمان های ناظر ملی تأییدیه دریافت کرده باشند یعنی مطابق با تمامی استانداردهای علمی تولید شده اند و کاملا ایمن شده اند. چنین واکسن هایی فاز بالینی و انسانی را به طور کامل و با موفقیت پشت سر گذاشته اند.ایمنی زایی واکسن های مورد تأیید بعد از 2 تا 3 هفته پس از تزریق نوبت اول شروع شده و با تزریق دوز دوم کامل می گردد. هنوز به طور کامل مشخص نشده که بدن هر فرد تا چه مدت ایمنی کامل دارد اما اکثرا اشاره می کنند که حداقل تا 6 ماه ایمنی کامل خواهند داشتند. توجه داشته باشید که زدن واکسن به معنای عدم ابتلا نیست بلکه در صورت بیمار شدن، شدت علائم بسیار کمتر است و بدن یاد گرفته که چطور مبارزه کند.

آیا واکسن های کرونا در برابر سویه های جدید مؤثرند؟

تمامی واکسن هایی که تأییدیه سازمان جهانی بهداشت و سازمان های بین المللی مربوطه را کسب کرده باشند پاسخ ایمنی مؤثری در برابر سویه های جدید ایجاد می کنند و هنوز هیچ مدرک علمی ثابت شده ای وجود ندارد که نشان دهد سویه های جدید در برابر واکسن های فعلی مقاوم هستند.درصد ایمنی واکسن های مختلف در برابر سویه های جدید متفاوت است و شاید در آینده برای اثربخشی بیشتر واکسن ها در برابر سویه های جدید و مقاوم تصمیم به ترکیب واکسن های مختلف، دوز سوم و یا حتی بروزرسانی بگیرند.در حال حاضر تنها دغدغه ذهنی باید دریافت سریع واکسن، اقدامات پیشگیرانه، همکاری اجتماعی برای مقابله با ویروس و انجام کلیه کارهایی است که در بخش پیشگیری این مطلب گفته شدند و مقامات وزارت بهداشت روزانه گوشزد می کنند.

ارتباط کرونا و بیماری قارچ سیاه

بیماری قارچ سیاه (Black Fungus) یا موکورمایکوزیس توسط گروهی از قارچ ها به اسم موکورمایست ایجاد می شوند که یک بیماری عفونی شدید و نادری است که نیاز به دریافت دارو یا جراحی دارد.
این بیماری در پی تضعیف سیستم ایمنی بدن افراد را درگیر می کند که کرونا ویروس دلتا به عنوان قویترین سویه فعلی که در جهان پخش شده تأثیر زیادی در این زمینه دارد. این قارچ در طبیعت و معمولا بر روی برگ ها، خاک، کمپوست و مدفوع جانوران وجود دارد و از طریق تنفس و یا تماس با زخم های پوستی وارد بدن می گردد.انواع سینوسی و مغزی، ریوی، معده ای – روده ای و پوستی آن کشف شده اند و علائم ریوی آن شامل سرفه، تب، سردرد، درد قفسه سینه، گرفتگی بینی و سینوس ها همراه با درد، تنگی نفس می باشد. علائم پوستی هم در هر جایی از بدن ممکن است نشان داده شود که شامل سیاه شدن بافت پوستی، قرمزی، تورم و حساسیت شدید پوستی، تاول و زخم می باشند.به نظر می رسد کرونا ویروس (coronavirus) با تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلای افراد به این بیماری را افزایش می دهد. کرونا ویروس درمان خاصی هنوز ندارد و درمان این بیماری هم بسیار هزینه بر بوده و داروهای آن بسیار کمیاب هستند.

 



کرونا ویروس

کرونا ویروس



لامبدا پاییز به ایران می رسد

سویه لامبدا کرونا ویروس و علائم آن که بسیار شدیدتر، مسری تر و خطرناک تر از سویه های قبلی است و حتی شاید نسبت به واکسن های کنونی هم مقاومت پیدا کند، موج جدیدی از نگرانی ها را ایجاد کرده است. با توجه به شیوع این بیماری در کشورهای همسایه نظیر ترکیه و پاکستان، درصد بسیار پایین رعایت پروتکل های بهداشتی و سایر عوامل مؤثر بعید نیست که زنگ خطری مبنی بر ورود این سویه جدید به داخل کشور در فصل پاییز باشد.در صورتی که این سویه وارد کشور شود مرگ و میر افراد بین 10 تا 20 سال بسیار بیشتر خواهد شد. جهش هایی که در این سویه مشاهده شده نشان از گریز بالای آن از سیستم ایمنی است و باید بسیار مراقب بود.کرونا ویروس (coronavirus) یک حالت اورژانسی و خطر و تهدید بین المللی است و در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی جان عزیزان دیگری هم گرفته خواهد شد. ضمنا تبعات روانی و حادثه ای این بیماری تا سال ها باقی خواهد ماند.

 

منابع :

 

1- https://www.mayoclinic.org
2- https://www.cdc.gov
3- https://www.who.int
4- https://www.nhs.uk
5- https://www.mayoclinic.org
6- https://www.webmd.com
7- https://www.healthline.com
8- https://www.health.gov.au
9- https://www.webmd.com
10- https://www.who.int
11- https://www.cdc.gov
12- https://www.wired.com
13- https://www.medicalnewstoday.com
14- https://www.washingtonpost.com
15- https://www.unicef.ie
16- https://www.unicef.org
17- https://www.yalemedicine.org
18- https://www.sciencefocus.com
19- https://www.cnbc.com
20- https://www.medicalnewstoday.com
21- https://www.hopkinsmedicine.org
22- https://www.umms.org/coronavirus

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − 9 =